4 îmbunătățiri inteligente pentru casa ta. Ce să faci pentru a-ți eficientiza consumul energetic

0

Este momentul perfect din an pentru a da startul îmbunătățirilor în locuința ta, iar aceste investiții îți vor spori confortul și îți vor micșora cheltuielile lunare.

Primăvara este perioada din an în care faci planurile cu privire la îmbunătățirile pe care merită să le aduci locuinței tale. Îți propunem câteva investiții inteligente, care te vor ajuta să ai parte de costuri mai mici pe termen lung și care îți vor spori confortul pe întreg parcursul anului. Iată ce îmbunătățiri merită luate în considerare:

  • Investiția care îți va înjumătăți cheltuielile cu încălzirea și cu răcirea casei

Una dintre cele mai inteligente investiții pe care le poți face în casa ta este izolarea pereților exteriori. Te va ajuta să ai parte de facturi mai mici cu încălzirea locuinței pe timpul iernii, dar și cu răcirea ei pe timpul verii.

Ca să ai parte de o temperatură plăcută în casă pe tot parcursul anului, ia în calcul utilizarea acestui material foarte eficient pentru izolarea clădirilor. Este de ajutor pentru izolarea termică, dar și pentru cea fonică, putând fi folosit pe orice perete al casei, inclusiv în poduri sau în mansarde. Investiția se va amortiza în câțiva ani, iar tu vei avea parte de o temperatura plăcută în casă pe tot parcursul anului.

  • Ia în considerare o modalitate alternativă și independentă de încălzire a casei

Indiferent dacă ai avut vreodată probleme cu distribuția agentului termic sau nu, cert este că mereu e de preferat să fii indipendent și să nu depinzi de sistemul centralizat de încălzire. Nu am ieșit de mult din sezonul rece, așa că acum poți să privești cu obiectivitate și cu informații proaspete în minte nevoia ta de a fi independent când vine vorba despre încălzirea casei.

Este un moment foarte bun pentru a te gândi la instalarea unei centrale proprii. Ea te va ajuta să ai parte de facturi mai mici și îți va oferi independență atât pentru încălzire, cât și pentru apa caldă. Este o investiție costisitoare, însă facturile sunt mult mai mici, iar tu deții în totalitate controlul asupra consumului, a temperaturii din casă, dar și a temperaturii apei.

  • Este sezonul în care ar trebui să iei în calcul instalarea unei soluții de răcire a casei pe timpul verii

Înainte ca temperaturile să crească prea mult, te sfătuim să analizezi ofertele la aparatele de aer condiționat. Este absolut necesar pe timpul verii, iar acum poți avea parte de oferte avantajoase, pentru că încă nu ne aflăm în plin sezon călduros. În lunile de vară prețurile la aceste aparate cresc și, odată cu ele, și prețurile instalării pot fi mai ridicate. Luna aceasta, însă, poți găsi niște oferte excelente, pe care merită să le ai în vedere. Nu aștepta zilele caniculare pentru a lua această decizie, ci gândește-te la ea și documentează-te încă de pe acum.

  • Instalarea de panouri solare, o soluție pentru eficiență și independență energetică

În întreaga lume se face trecerea către locuințe eficiente energetic și care folosesc surse alternative de energie. Instalarea de panouri solare poate să determine costuri infime la utilități, fiind în același timp o modalitate de a reduce consumul de energie din combustibil fosil (cărbune, petrol, gaze naturale) și de a proteja mediul înconjurător.

Dacă ai în plan instalarea de panouri electrice, îți recomandăm să începi să te documentezi încă de acum în legătură cu ofertele, dar și cu finanțările pe care le poți primi de la stat. Prin programul Casa Verde poți obține sume importante, iar dacă începi acum documentarea în legătură cu această posibilitate, vei avea toate avizele și informațiile pentru a nu pierde perioada de înscriere a proiectelor.

Ai făcut aceste îmbunătățiri deja? Care dintre ele ți se pare prioritară?  

 

Sursa foto: Shutterstock  

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply