4 Idei cum să amenajezi un birou de lucru acasă

0

În ultimii ani, tot mai multe companii au decis să le ofere angajaţilor oportunitatea de a-şi alege locul de unde vor lucra. Lucrul de acasă sau în sistem remote este o variantă foarte populară, fiind benefică atât pentru angajaţi, dar şi pentru firme, reuşind în acest fel să îşi minimizeze cheltuielile cu mentenanţa birourilor sau cu chiria. S-a dovedit faptul că randamentul este mult mai mare datorită faptului că mediul de lucru nu este la fel de stresant şi în plus doritorii vor câştiga mult timp liber datorită faptului că nu vor mai trebui să plece de acasă, pierzând ore în şir atât de dimineaţă, cât şi seara în trafic.

Cum  amenajezi biroul de acasă?

Amenajarea unui spaţiu pentru birou nu este complicată şi nici costisitoare. Există şanse foarte mari ca multe dintre elementele necesare finalizării acestui spaţiu să le aveţi deja, putându-le asambla în locul ales. Cele mai importante lucruri care le aveţi de luat în considerare atunci când doriţi să amenajaţi un birou acasă sunt următoarele:

1.     Alegerea camerei

Locul unde îl veţi amenaja este esenţial. Este importantă intimitatea şi liniştea? Aveţi nevoie de lumină abundenţă? Acestea sunt doar câteva întrebări pe care trebuie să vi le puneţi pentru a găsi locul perfect. Multe persoane au început să îşi transforme balcoanele în birouri, dotându-le cu sisteme de termopan performante pentru a beneficia de o temperatură optimă indiferent de anotimp. De asemenea, vor avea o privelişte frumoasă în timpul orelor de lucru.

2.     Biroul

În magazinele de specialitate sau în online veţi găsi multe piese de acest fel, fiind şi unul dintre cele mai importante elemente care vor completă spaţiul de lucru. Biroul poate fi şi o simplă masă, însă trebuie să aveţi în vedere înălţimea acesteia, dimensiunea şi spaţiul de depozitare a documentelor, dar şi a altor articole de birou.

3.     Scaunul

Scaunul de birou este probabil cel mai esenţial element din ansamblu. Acesta trebuie să ofere un confort cât mai mare şi să ofere un suport lombar cât mai corect, deoarece veţi petrece aici zilnic peste 8 ore pe zi, putându-vă afecta sănătatea şi randamentul. Există multe modele realizate din diverse materiale, culori şi dimensiuni, însă un scaun adecvat va trebui să fie ergonomic.

Posibilitatea de a-l personaliza pe înălţime este foarte importantă, deoarece fiecare persoană este diferită şi are nevoie de o anumită înălţime pentru a sta într-o poziţie corectă. Un scaun de birou ergonomic va avea tetieră, cotiere şi un şezut de calitate pentru a vă oferi confortul pe care îl doriţi, indiferent de numărul de ore petrecut pe acesta. 

4.     Accesorii tehnologice

Pe lângă articolele de mobilier şi laptop, veţi avea nevoie şi de câteva elemente tehnologice în funcţie de activitatea pe care o desfăşuraţi precum:

  • imprimantă – imprimanta este încă des folosită chiar dacă majoritatea actelor se trimit online. Există câteva situaţii în care veţi avea nevoie de tipărirea diferitelor acte sau documente, fiind cerute în format fizic de anumite instituţii de stat sau pentru a le transmite la sediul central al firmei.
  • internet – cel mai important lucru pe care trebuie să îl aveţi pe lângă mobilier este o conexiune sigură şi bună la internet. Având în vedere că aproape toate operaţiunile se desfăşoare online, internetul a devenit o prioritate şi o necesitate pentru orice tip de activitate.
  • prelungitoare – având în vedere numărul mare de aparate pe care le veţi folosi, veţi avea nevoie şi de un acces la o sursă de curent pentru a conecta toate device-urile ( telefoane, imprimantă, PC / laptop, monitor secundar şi aşa mai departe.)

 

Joburile în sistem remote au început să fie din ce în ce mai populare, de aceea trebuie să vă asigură-ţi că aveţi un spaţiu confortabil atunci când lucraţi. Este important să achizitionati mobilier şi obiecte de calitate care să vă beneficieze sănătatea în timpul orelor de lucru. Puteţi adăuga oricând şi elemente decorative sau plante naturale / artificiale pentru a-l înfrumuseţa şi a vă binedispune în fiecare zi.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply