4 idei accesibile și de efect pentru reamenajarea casei

0

Uneori, reamenajarea anumitor zone ale casei poate fi absolut necesară. Cu timpul, zugrăveala se îngălbenește, parchetul se degradează sau își pierde din strălucire, mobilierul pare învechit. Alteori, îți poți dori o schimbare care să dea o atmosferă nouă locuinței tale. Indiferent de situație, poți obține rezultatul mult dorit fără a cheltui o avere. În cele ce urmează îți prezentăm câteva idei accesibile și de efect care te pot inspira și motiva în acest demers.

Redecorează inteligent pereții

Dacă vrei să redecorezi pereții fără să investește o sumă prea mare de bani, o idee pe care merită să o iei în considerare este să instalezi lambriu din PVC. Pe lângă aspectul financiar, acesta are nenumărate alte avantaje: arată bine, este rezistent la umiditate sau oxidare și este ușor de montat. Poți îmbunătăți aspectul coridorului, dar și al dormitorului sau chiar al camerei de baie. Casa va părea mai primitoare, oferind un sentiment de căldură și confort.

Lambriurile din PVC se găsesc în mai multe variante de culoare, astfel că poți alege în funcție de preferințe și de stilul decorativ dorit. În ceea ce privește montarea, există trei posibilități: pe orizontală, verticală sau diagonală. Cel mai simplu de realizat este cea pe verticală.

Oferă un nou aspect mobilei de bucătărie

Mobilierul este piesa principală din orice bucătărie. Pe lângă faptul că sunt deosebit de utile, dulapurile, sertarele și vitrinele conferă personalitate spațiului. Dar, totodată, acestea sunt și foarte costisitoare atunci când trebuie înlocuite.

În cazul în care mobila nu mai arată la fel ca înainte, nu te grăbi să o înlocuiești cu una nouă. Cu atât mai mult dacă se află încă în stare bună, singurul neajuns fiind de ordin estetic. O alternativă pe care o poți avea în vedere este să o vopsești în alb. Albul poate face minuni în cazul mobilei vechi de bucătărie. Îi va conferi strălucire și va face încăperea să pară mai luminoasă și mai spațioasă. Înainte de a pune în practică această idee, asigură-te că suprafețele sunt perfect curate. De asemenea, investește într-o vopsea de calitate, care va avea un aspect frumos pentru mult timp.

Amplasează strategic finisajele costisitoare

Faianța și mozaicul de calitate pot fi foarte costisitoare. Iar dacă baia sau bucătăria sunt de dimensiuni mai mari, decizia unei astfel de reamenajări  îți va ușura contul din bancă de o sumă deloc neglijabilă. O soluție este să îți îndrepți atenția spre anumite zone din încăpere. Atât în baie, cât și în bucătărie există câteva locuri aflate mai des în centrul atenției. De exemplu spațiul din spatele aragazului, al chiuvetei, peretele de la duș sau cel din spatele oglinzii. Folosește pentru decorarea acestora mozaic sau o faianță cu decorațiuni în relief și economisește în cazul celorlalți pereți. Rezultatul va fi unul ce nu va dezamăgi niciun privitor.

Opțiuni pentru podea

Există mai multe opțiuni accesibile pe care le poți lua în considerare pentru finisarea podelei. Una dintre acestea este montarea unei pardoseli din plută. Deși acest material are diverse întrebuințări și este folosit de mult timp, abia de curând se află în atenția specialiștilor în amenajări interioare. Acest lucru este datorat cel mai probabil creșterii interesului față de resursele regenerabile.

Pe lângă faptul că este foarte confortabilă la pășit, pluta este un material cu calități izolatoare apreciate. Astfel, prin montarea sa poți rezolva mai multe neajunsuri.

Totodată, podelele finisate cu plută au un aspect foarte frumos și nu vor trece neobservate.

O altă opțiune este montarea parchetului laminat. Acest tip de parchet, realizat din mai multe straturi de materiale fibrolemnoase este mult mai ieftin decât cel din lemn stratificat sau masiv. Cu toate acestea, parchetul laminat de calitate poate concura cu ușurință din punct de vedere estetic cu celelalte tipuri. În plus, este disponibil într-o gamă foarte variată de modele și culori.

Decizia de reamenajarea a casei poate fi privită cu reticență, în principal din cauza costurilor. Însă trebuie să știi că nu mereu este necesar să cheltui o avere pentru ca rezultatul sa fie cel dorit.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply