4 detalii esențiale pentru a crea o oază de liniște în casa ta. Diferența se simte imediat

0

Locuința ta își pune amprenta pe starea pe care o ai, iar dacă vrei să te simți ca într-un adevărat colț de rai când ajungi acasă, trebuie să acorzi atenție acestor detalii.

Suntem siguri că ți s-a întâmplat să pășești în anumite locuințe și să te simți bine aproape instantaneu, să simți buna dispoziție plutind în aer și să ai senzația să te-ai eliberat de stres. Nu trebuie să apelezi la trucuri feng-shui, la obiecte foarte scumpe sau la o firmă de decorațiuni interioare, este suficient să afli care sunt detaliile care contează cu adevărat și să lucrezi la ele. Iată ce ai de făcut pentru ca locuința ta să se transfore într-o oază de liniște în care grijile se risipesc și stresul nu își are locul:

  • Adesea uitat, acest factor dictează atmosfera în casă

Uneori chiar lucrurile cele mai importante sunt tratate în mod greșit și alese după criterii care fac mai mult rău decât bine. În acest caz este vorba despre cromatica dominantă în casă. Cele mai multe persoane aleg nuanțele din casă după un singur criteriu: gustul. Chiar dacă culoarea ta preferată este roșul, albastrul sau verdele, asta nu înseamnă că acestea trebuie să predomine în toată casa ta.

Dacă vrei să ai parte de o locuință cu adevărat liniștitoare, trebuie să găsești un echilibru. Un efect interesant ar fi să alegi nuanțele preferate pentru pereți, dar să mergi pe un mobilier alb. Iată în acest articol fascinant toate motivele pentru care amenajarea interioară în care predomină albul este alegerea care imprimă casei liniște și căldură. Tot acolo vei găsi și niște idei geniale și fotografii superbe care te vor convinge că albul este culoarea perfectă pentru casă.

  • Ține cont de asta și vei simți diferența aproape instantaneu

Tot un factor pe care adesea îl uiți este și cel legat de iluminarea casei. Nu este doar o chestiune de utilitate, ci una care ține de starea ta de spirit. Nu toate camerele din casa ta trebuie iluminate la fel, ci conform modului în care le folosești. In living ai nevoie de o lumina mai puternică, însă în dormitor un singur bec este suficient. În living poți amplasa și un lampadar pentru o lumină mai plăcută atunci când privești la televizor.

Un alt lucru foarte important și la care ar trebui să lucrezi, dacă este posibil, este lumina naturală. Ea este o sursă de energie pozitivă și trebuie să o lași să-ți intre în casă din plin. Dacă ai jaluzele groase sau draperii opace, in culori inchise, schimbarea lor cu unele în nuanțe deschise ar fi binevenită.

  • Cel mai important aspect într-o casă în care oricine se simte bine

Nu contează cât ai investit în casă, ce obiecte de mobilier ai ales și nici dimenisiunea ei, dacă nu este ordonată și curată. Renunță la lucrurile inutile, care îți aglomerează locuința și mintea. Ele nu fac decât să imprime casei o atmosferă încărcată, neplăcută.

Curățenia este și ea esențială într-un cămin primitor. O casă modestă, dar în care este curat și ordine dă oricui o stare de bine.

  • Lucrurile care te fac să te simți „acasă“

Acasă este locul în care îți aduni gândurile, îți reîncarci bateriile și te umpli de energie pozitivă. Fă din acest loc unul al tău cu niște obiecte mici, de decor, dar alese cu grijă. Suveniruri din vacanțe, cadouri memorabile, rame foto cu imagini cu toți cei dragi – sunt doar câteva lucruri care dau oricărui spațiu amprenta de „acasă“.

Ai ținut până acum cont de aceste lucruri?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply