3 trucuri prin care poti avea gradina luxuriantă pe care ți-ai dorit-o dintotdeauna

0

O grădină bogată, plină de miresmele florilor multicolore este locul ideal în care să-ți petreci zilele și serile călduroase. O amenajare bogată, cu o gamă largă de flori, dar și cu multiple elemente de decor așezate după un design bine gândit, transformă orice grădină într-una luxuriantă, o adevărată oază de liniște ce îi oferă casei tale un aspect unic, plin de stil. Din fericire, nu este deloc dificil să menții o grădină luxuriantă. Iată ce trucuri îți vor fi de mare ajutor:  

  • Utilizeaza sursele alternative de apă

Nu te poți bucura de prospețimea florilor și de culorile lor vii sau de un gazon verde crud, bogat, fără o sursă constantă de apă care să le mențină vitalitatea. Pentru asta vei avea nevoie de surse de apă alternative, care să asigure cantitatea de apă de care au nevoie plantele. În plus, pentru o grădină răcoroasă, ai putea să creezi mai multe zone în care apa să fie actorul principal, cum ar fi un pârâu artificial sau o fântână arteziană. Aceste elemente de efect conturează aspectul luxuriant al grădinii.

Pentru a asigura grădinii tale un volum de apă constant, cu presiunea de care ai nevoie pentru orice situație și fără un consum exagerat de energie, o astfel de sursă alternativă de apă ar putea fi o pompă submersibilă. Poți monta aceste pompe în orice surse de apă, spre exemplu un puț, iar aceasta răcește și pompează apa către zonele amenajate în grădina ta. Unele pompe sunt echipate cu sisteme electronice pentru a porni și opri automat pompa, asigurând strictul de apă necesar, fără irosire.

  • Alege plante diverse

Nu există grădină fără flori, iar secretul unei grădini bogate constă în diversitate. De la panseluțe sau crizanteme, la crini sau lăcrămioare, o varietate cât mai mare de flori va crea un spectacol al miresmelor și culorilor. Este important însă să găsești acele plante potrivite, în funcție de ceea ce pot face pentru grădina ta.

Ai de ales între plantele anuale, care sunt înflorite tot sezonul, și cele perene, care rămân vii sub pământ ani de zile, având mai multe cicluri de înflorire de câteva săptămâni sau luni pe an. Dacă îți dorești să schimbi aspectul grădinii și să rotești anual tipul de flori, plantele anuale (crizanteme, panseluțe, petunii) sunt alegerea potrivită. Pe de altă parte, dacă ceea ce cauți este consistența înfloririi în fiecare primăvară a florilor tale preferate fără efortul de a replanta semințe în fiecare sezon, va trebui să alegi plantele perene (crini, lăcrămioare, trandafiri).

  • Construiește poteci

Prezența aleilor sau a potecilor cimentate te ajută să te plimbi agale printre florie preferate și oferă un plus de eleganță grădinii. Poți opta pentru o potecă simplă, dreaptă, sau poate preferi o alee arcuită, care să lege toate zonele amenajate în grădina ta. Mai mult, potecile sunt și o alegere forte practică, ajutându-te să ajungi în toate colțurile grădinii fără a bătători iarba verde sau a călca pe nisipul noroios din jurul plantelor. Pentru un aspect mai rustic, construiește o alee din plăci de piatră în locul variantei din ciment, mult mai monotonă.

Alegând florile potrivite, mentinându-le prospețimea și decorând cu efect vei obțiune aspectul spectaculos al unei grădini ca-n filme. Tu ce alte idei ai pentru grădina ta?  

 

Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply