3 sisteme de care ai nevoie la bloc și la casă

0

Fie că stai la bloc sau la casă, siguranța celor dragi și a bunurilor din acest spațiu reprezintă un subiect pe care nu trebuie să îl ignori. Este atât de simplu să ai astăzi acces la cele mai eficiente sisteme de siguranță, încât cu doar câteva click-uri pe Internet, primești acasă tot ce are mai bun de oferit tehnologia, pe partea de securitate rezidențială.

Vrem să îți explicăm în rândurile de mai jos variantele pe care le ai la dispoziție, prin care îți poți transforma rapid locuința într-o fortăreață de nepătruns. Însă cum pericolul nu vine întotdeauna din afară, îți poți monta în casă și un sistem de detectare a fumului, pentru a mai tăia de pe listă o grijă, atunci când ești plecat.

Ce sisteme de siguranță poți instala la bloc și la casă?

Un sistem de alarmă eficient

Protejarea celor dragi și a bunurilor din casă este astăzi mult mai simplu de realizat, prin instalarea unei alarme în propria locuință.

Există pe Internet o mulțime de produse menite să îți pună la adăpost absolut tot ce prețuiești mai mult, în spațiul casei tale. De aceea, vei găsi puțin mai jos principalele criterii de alegere ale unei alarme rezidențiale, pentru a ști că faci cea mai bună alegere, de dragul siguranței celor dragi.

Criterii de alegere – alarme rezidențiale

 

  • Comandă de la distanță – Celor care vor să vadă ce se întâmplă prin casă, atunci când sunt plecați pentru mai multe zile, le recomandăm o alarmă ce poate fi conectata la smartphone sau tabletă. De la distanță, poți arma / dezarma alarma din casă, sau îi poți seta rapid raza de acțiune;

 

 

  • Conectare cu centrul de monitorizare – Optează pentru o alarmă ce permite cât mai multe modalități de transmitere a semnalului de alarmă. Principalele tipuri de semnalizare sunt: prin unde radio (GSM, GPRS), prin cabluri (linie telefonică), prin SMS (la numere prestabilite), prin net (direct pe device-ul proprietarului);

 

 

  • Interconectarea componentelor – Componentele unui sistem de alarmă (panoul de comandă, senzorii de mișcare, sirene etc) pot comunica între ele prin fir sau wireless. A doua variantă evită cu simplitate griji precum poziționarea cablajului într-un mod estetic, sau durata de montare a sistemului. Dar, evident, este și mai costisitoare decât varianta cu fire;

 

 

  • Autonomia bateriei – În cazul în care spărgătorii taie firele de alimentare, o alarmă de ultimă generație mai poate funcționa cel puțin o zi, primind energie de la acumulatorul intern;

 

 

  • Funcție anti-pet – Aceasta este o funcție de bun augur pentru proprietarii de case, în curtea cărora se află animale de companie. Senzorii speciali ai acestei funcții sunt capabili să distingă mișcările produse de câini sau pisici de cele ale altor “musafiri nepoftiți”, prevenind astfel alarmele false.

 

Un interfon de ultimă generație

Decide oricând cine rămâne afară și cine intră în curtea casei tale, sau în blocul în care locuiești. Un interfon de apartament clasic, întâlnit adesea la mai toate scările de bloc, permite un contact rapid cu persoana care solicită accesul în perimetrul respectiv. Un astfel de sistem dispune de butoane ON/OFF, pentru a-l închide fără probleme, atunci când vrei să te odihnești.

Însă, așa cum spuneam și la începutul acestui articol, tehnologia a făcut progrese uimitoare, chiar și pe acest segment pentru sisteme de securitate rezidențială. De aceea, poți avea acum instalat în locuință un interfon video. Acest sistem de siguranță îți permite nu doar să vorbești cu cel care solicită acces în perimetru, ci și să îl vezi foarte clar, pe un display ce redă imagini în timp real, printr-o cameră încorporată în panoul de la intrare.

Imagini alb-negru sau color? Reprezintă o alegere ce ține de gusturile tale, însă îți garantăm că poți găsi pe piață ambele modele de display.  

Un detector de fum performant

Prin instalarea unui astfel de device, sunt șanse mult mai mari să îi ferești pe cei dragi de riscurile unui incendiu, sau a unei intoxicări cu fum, salvând totodată bunurile de mare valoare din casă – laptouri, Smart TV-uri, lichidități, bijuterii etc.

Care sunt principalele categorii de produs?

 

  • Detectoare duale – cele mai eficiente detectoare, având incluși atât senzori pe ionizare, cat și senzori fotoelectrici. Acestea pot detecta în timp optim atât fumul, cât și incendiile în stare incipientă;  

 

 

  • Detectoare fotoelectrice – senzorii fotoelectrici sunt eficienți în detectarea incendiilor care produc mult fum. Aceștia utilizează lumina pentru a detecta fumul, activând astfel alarma.

 

 

  • Detectoare cu senzori pe ionizare – pot localiza focurile cu ardere rapidă și cantitățile reduse de fum. În structura acestora există o cantitate redusă de material radioactiv, pentru ionizarea aerului. La trecerea fumului prin dispozitiv, ionizarea se întrerupe, fapt ce declanșează pornirea alarmei.

 

Chiar dacă stai la casă sau la bloc, montează în perimetrul respectiv aceste sisteme de siguranță, pentru a ține departe de spațiul personal răufăcătorii, dar și pentru a preveni producerea unui incendiu, ce poate afecta ireversibil calitatea vieții!

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply