3 principii esențiale pentru a decora o bucătărie în mod practic, dar și estetic

0

Chiar dacă în bucătărie primează adesea funcționalitatea, asta nu înseamnă că trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește aspectul general al încăperii.

Ți-ai dorit mereu o bucătărie ca în filme, însă electrocasnicele absolut necesare în bucătărie ți-au dat peste cap planurile? Nu e nevoie să omiți partea estetică doar pentru că este încăperea unde gătești și unde ai nevoie de mai multă aparatură. Funcționalitatea și designul merg mână în mână, iar principiile acestea te vor ajuta să creezi un spațiu în care să ai parte de amândouă:

  1. Cum să alegi aparatura necesară în bucătărie, astfel încât să nu-i afectezi aspectul

În orice bucătărie este nevoie de electrocasnice, însă adesea ele pot să confere încăperii un aer încărcat, iar când tronează toate pe blat nici nu mai rămâne loc pentru a pregăti masa. Tocmai de aceea este important să alegi aparate cu un design minimalist, care să nu afecteze aspectul general al camerei. Este un factor esențial pentru absolut toate obiectele din bucătărie și pe care nu ar trebui să-l omiți. De pildă, dacă te uiți la aceste storcatoare de citrice, îți poți da seama cu ușurință că sunt gândite atât prin prisma estetică, dar și prin cea a funcționalității.

În același timp, când vine vorba despre plită, cuptor, frigider sau hotă, variantele incorporabile sunt mereu cele mai bune alegeri, pentru a avea parte de un spațiu aerisit și modern. Mai mult decât atât, dacă ai decorat bucătăria în stil vintage, poți găsi și aparatură cu funcții moderne, dar cu design antichizat – cuptoare și plite în mod special – pentru ca întreg designul interior să fie coerent.

  1. Folosește-te de puterea luminii

Când vine vorba despre decorul interior, puterea corpurilor de iluminat și a luminii este subestimată. În general, se folosesc doar plafoniere și adesea ele oferă o lumină cu o intensitate mică, pentru că este blocată de un abajur de mari dimensiuni.

O soluție care va adăuga un plus de farmec bucătăriei, dar te va ajuta și la activitățile specifice este amplasarea de benzi luminoase pe corpurile de bucătărie de deasupra blatului. În felul acesta vei avea parte de lumină suficientă când gătești, dar și de un accent interesant.

  1. Accesoriile de bucătărie pot da personalitate încăperii, dacă le alegi corect

Iată un alt factor care trece pe planul secund atunci când vine vorba despre amenajarea bucătăriei. Ocupați cu alegerea mobilierului și obișnuiți cu un singur tip de chiuvete și baterii de bucătăriei, uităm că mai există și alte variante.

Chiuvetele rotunde sau pătrate, în diverse culori – negru sau nisipiu, de pildă – sau baterii în diferite stiluri – înalte, antichizate și în diverse culori – pot să dea un aer aparte bucătăriei. De ce să te blochezi în vechiul curent perimat al chiuvetelor și bateriilor din inox, care arată toate la fel și care adesea nu se potrivesc deloc cu mobilierul ales? În prezent există opțiuni nenumărate, așa că nu ai niciun motiv să nu le explorezi, ca în final să obții un decor armonios.

Trei principii, doar atât trebuie să urmezi, pentru a decora o bucătărie care să-ți ofere tot ce ți-ai dorit – un aspect plăcut, dar și funcționalitate deplină!

 

Sursa foto: Andy Dean Photography/Shutterstock, nd3000/Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply