3 pași simpli pentru un sistem de încălzire performant

0

Sistemul tău de încălzire are nevoie de atenția ta acum. Nu lăsă totul pe ultimul moment.
Dacă ești una dintre acele persoane care nu se gândesc la ajustarea termostatului decât atunci când deja e prea târziu, ar fi bine să schimbi această filozofie chiar acum. Pentru că este păguboasă, în primul rând, venind la pachet cu mărirea bugetului pentru reperații. Apoi, poți rămâne fără căldură chiar în cea mai friguroasă zi din an.
Și chiar dacă ești tipul de persoană care face cu religiozitate service-ul la hornul casei, tot poți lua niște măsuri care să îmbunătățească performanța sistemului tău de încălzire și care să ducă automat la facturi mai mici la utilități. Iată care sunt acestea:
Aerisește caloriferele
Majoritatea caselor sunt dotate cu acest tip de calorifere din otel. Acestea trebuie aerisite, mai ales dacă ești racordat la sistemul de încălzire public. Asta înseamnă că aerul va ieși din ele, făcând loc apei calde care trebuie să le umple. Ar fi bine să faci asta și dacă ai o centrală termică, însă. Iar momentul ideal pentru astfel de revizii este toamna, înainte să ai nevoie de căldură.
Dă drumul la centrală și lasă caloriferele să se umple. Deschide pe rând fiecare calorifer din casă și lasă aerul afară. În momentul în care iese apă în loc e aer, poți închide robinetul caloriferului. Pentru ca apa să nu curgă pe podea, asigură-te că ai la îndemână și un lighean sau un alt recipient în care aceasta poate fi colectată.
Apelează la o firmă specializată pentru un service al întregului sistem de încălzire
Renunță la mentalitatea specifică românilor care cred că se pricep la toate și știu să repare orice, de la prize, la centrale termice. Urmărește cu atenție știrile și vezi numai câteva tragedii care se întâmplă în fiecare lună, toate provocate de improvizații la sistemele electrice, de gaz sau la încălzire.
Dacă ai o centrală electrică sau o casă cu șemineu și horn, apelează la firme specializare care să inspecteze întreaga instalație înainte ca iarna să te prindă pe picior greșit.
Cum să îmbunătățești performanța sistemului tău de încălzire
După ce te-ai ocupat de lucrurile de bază, poți îmbunătăți performanța sistemului tău de încălzire prin soluții inteligente, precum un termostat. Dacă nu ai instalat deja unul, ar fi bine să iei în considerare această opțiune. Sunt relativ rapid de montat și îți permit să controlezi momentul în care sistemul tău de încălzire funcționează. Asta ca să nu ajungi să încălzești o casă goală.
Multe termostate pot fi controlate de pe mobil sau computer, însă asigură-te că achiziționezi o tehnologie ușor de folosit și pe care să o înțelegi.
 
Ți-ai pregătit sistemul de încălzire pentru sosirea iernii? Ce probleme ai întâmpinat?
 
Sursă foto: Shutterstock.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply