3 pasi catre culoarea potrivita a camerei

0

Cand vine momentul sa renovezi, nu stii cum sa alegi o singura culoare dintr-o paleta atat de larga. Iata cele mai importante 3 sfaturi pentru a-ti face decizia mai usoara.

1. Gandeste-te la starea pe care vrei sa ti-o inspire incaperea de fiecare data cand ii treci pragul. Vrei sa simti dinamism, romantism, relaxare? Alege culoarea in functie de sentimentul pe care il astepti. De exemplu, daca vrei ca dormitorul sa fie plin de pasiune si vibratii pozitive, alege rosu. Daca iti doresti ca incaperea sa iti dea energie, mergi pe portocaliu, chiar daca inainte era considerata o nuanta care da senzatia de foame, acum a fost reinventata sub semnul energiei, la fel ca si galbenul. Albastru este pentru calm si relaxare, violet pentru sezualitate, iar alb pentru o senzatie de puritate si seninatate.
2. Dupa ce ai ales culoarea principala, urmeaza o noua grija. De pilda, te-ai hotarat la verde. Dar exista o multime de nuante de verde. Accentele pot fi la randul lor influentate de preferinte si dispozitie. Amesteca verde cu albastru, verde cu galben sau chiar verde cu rosu. Vei obtine pe rand stare de calm, veselie sau pasiune. Lasa-ti imaginatia sa faca asocieri si combinatii dinamice si sa aleaga din variata paleta de culori fie nuante apropiate pentru un aspect armonios, fie nuante opuse de dragul trendurilor moderne.
3. De indata ce ai ales culoarea principala si accentele pe care vrei sa le folosesti in redecorare, mai e un singur pas. Potriveste-ti stilul cu nuantele dorite! In cazul in care preferi decoratiunile traditionale, ar fi mai bine sa mergi pe nuante mai inchise. Tipul rustic este potrivit nuantelor deschise, iar decoratiunile contemporane merg pe culorile propriu-zise, fara alte imbunatatiri.

Sursa: HGTV
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply