3 motive pentru care mobila modernă în stil scandinav este apreciată peste tot în lume

0

Publicatie Casa Lux

3 motive pentru care mobila modernă în stil scandinav este apreciată peste tot în lume

Considerat o formă de artă desăvârșită, stilul scandinav s-a bazat dintotdeauna pe două principii esențiale: simplitate și funcționalitate. Gândindu-ne la căldura unui cămin estetic și confortabil, în care luminozitatea și armonia pieselor decorative sunt parcă desprinse din altă lume, ne vine imediat în minte mobila modernă în stil minimalist.

O încăpere decorată în stil nordic este caracterizată de căldură, luminozitate, libertate, simplitate și funcționalitate. Dincolo de o simplitate pură, stilul scandinav, prin elementele de mobilier și de decor specifice, creează impresia apropierii de natură și contribuie la alcătuirea unui spațiu relaxant și curat, perfect pentru întreaga familie.

Din aceste considerente, nu ne surprinde deloc faptul că o bună parte a populației este fascinată de acest stil de decor interior. De altfel, nu puțini sunt cei care, din adorație pentru designul nordic, recurg la renovarea completă a unei camere sau a întregii case. Dar, prin ce atrage, mai exact, acest concept modern de „design scandinav”?

3 motive pentru care iubim stilul scandinav

Dincolo de estetica mai mult decât plăcută și impresionantă, motivele pentru care decorațiunile și mobilierul modern nordic câștigă din ce în ce mai mult teren în fața celor clasice țin de funcționalitate și de îmbinarea perfectă a texturilor și culorilor.

  • Simplitatea dusă la nivel de artă

Fără a exagera prin susținerea acestei expresii, este evident faptul că simplitatea absolută a formelor acestui stil depășesc normele obișnuite de decor interior. La baza acestor forme deloc plictisitoare stau finisajele line, cu margini rotunjite și formele geometrice de un minimalism cuceritor.

Toate piesele se îmbină armonios, inducând o atmosferă relaxantă și liniștitoare, iar decorațiunile, menite să accentueze anumite zone, completează întregul tablou fără a „sparge” liniștea decorului.

  • Îmbinarea armonioasă a texturilor și a culorilor

Caracterizat, în principal, de culori monocrome și de gri-uri derivate din non-culori, nu trebuie să uităm faptul că stilul scandinav este unul extrem de flexibil. Într-adevăr, albul ce conferă o luminozitate extraordinară încăperii este folosit cu precădere în elementele decorative, la fel și nuanțele deschise de gri. Cu toate acestea, petele de culoare sunt alese în mod inteligent, pentru a scoate în evidență mobilierul sau anumite structuri deosebite ale camerei, fără a distruge omogenitatea cromatică.

Naturalețea culorilor aduce aminte de prospețimea naturii de după ploaie sau a plajelor infinite la apus. Cu această metaforă aducem aminte că adorația pentru decorul minimalist scandinav se datorează atât culorilor calde, pastelate, cât și celor închise și intense.

  • Funcționalitatea inteligentă

Piesele modulare de mobilier în stil scandinav ascund mereu funcționalități diferite, adaptate nevoilor tuturor. Extinderea sau restrângerea acestora sunt aspecte definitorii decorului scandinav, ce oferă mai mult spațiu oricărei încăperi și senzația de libertate și aerisire.

Practic, influența acestui stil de design interior se simte în momentul în care rafturile de perete, masa din living sau canapeaua din cameră pot căpăta forme diferite, schimbând cu totul aspectul încăperii. Pentru un refresh complet al înfățișării se pot folosi accesorii de mobilier moderne, în forme rigide sau în culori aprinse, de tipul mânerelor pentru sertare/dulapuri sau a suporturilor pentru rafturi.

NoRDA – locul în care simțul estetic se împletește perfect cu cel practic

Promovând însuflețirea atmosferei unei locuințe prin intermediul stilului scandinav, magazinul de mobilier și decorațiuni interioare NoRDA merge pe premisa că un design simplu și minimalist nu poate fi niciodată plictisitor dacă este compus din piese de mobilier modern, îmbinate armonios.

În cadrul magazinului online NoRDA, iubitorii de design pot descoperi mobilă și elemente decorative care se vor integra perfect în orice tip de locuință. Investind timp în oferirea și promovarea unor produse cu design nordic, realizate din materiale solide și atent prelucrate, echipa NoRDA susține creativitatea, funcționalitatea și bunul gust în amenajarea locuinței.

Pentru că mulțumirea și aprecierea clienților reprezintă principalele obiective ale companiei, atenția este 100% îndreptată către oferirea unor produse și servicii de înaltă calitate și către îmbunătățirea constantă a acestora. Bilețelele de mulțumire ce însoțesc coletele livrate au un efect surprinzător, clienții apreciind în mod special această mică atenție.

Adu confortul absolut în casa ta! Îmbină nuanțele naturale cu funcționalitatea pieselor modulare de mobilier și creează o atmosferă intimă și caldă, în care tu și familia ta să vă bucurați de momente speciale.

sursa: AdMarks

sursa foto: shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply