3 modalitati foarte bune de a investi in propria casa

0

Fiecare dintre noi suntem interesati de descoperirea si efectuarea unor investitii avantajoase pe termen lung. Putini dintre noi insa realizam faptul ca, printre cele mai valoroase investitii pe care le putem face sunt si cele efectuate in cadrul propriei locuinte. Cu ajutorul renovarii, vom imbunatati aspectul acesteia, transformand-o intr-un camin primitor, personalizat, pentru a se potrivi stilului si personalitatii noastre.

In plus, investitiile efectuate pentru imbunatatirea confortului asigurat de locuinta contribuie si la marirea pretului de vanzare a acesteia. Oricine este dispus sa plateasca un pret mai mare pentru a cumpara un apartament sau o casa care asigura confortul necesar si care dispune de sisteme de ultima generatie, potrivite stilului de viata modern.

Iata care sunt trei dintre cele mai populare modalitati prin care puteti investi inteligent in propria locuinta, pentru a-i spori valoarea!

Inlocuirea usilor si a ferestrelor

Regula de aur in ceea ce priveste investitiile inteligente efectuate in cadrul unei locuinte este reprezentata de inlocuirea anumitor elemente esentiale, precum usile si ferestrele.

Renovarea acestora nu reprezinta o varianta avantajoasa, motiv pentru care inlocuirea lor ar trebui sa ocupe o pozitie de top pe lista prioritatilor aferente proiectului de reamenajare a locuintei.

In plus, pentru valorificarea maxima a investitiei efectuate, in aceasta etapa este recomandat sa optati pentru produse de cea mai buna calitate precum tamplaria din aluminiu Reynaers.  

 • Profilele de ferestre din aluminiu, cu geamuri termopan sunt avantajoase in primul rand datorita eficientei energetice pe care o asigura. Astfel, acestea joaca un rol esential in izolarea termica a incaperilor in care sunt montate.
 • In plus, investitia efectuata pentru achizitia si montarea acestora este recuperata rapid in timp, datorita eficientei lor energetice.
 • Mai mult decat atat, tamplaria din aluminiu este usor de intretinut, datorita calitatii superioare a materialelor utilizate pentru confectionarea sa.
 • Aceasta reprezinta solutia premium pentru locuinte, asigurand un nivel de zgomot redus cu pana la 48% si o protectie superioara impotriva tentativelor de efractie.

O noua pardoseala pentru locuinta ta

Confortul termic din locuinta nu este influentat doar de usile si ferestrele acesteia, ci si de pardoseala aleasa. Astfel, urmatorul pas implicat in renovarea locuintei este reprezentat de montajul parchetului potrivit.

Una dintre optiunile avantajoase pe care le aveti la dispozitie este reprezentata de parchetul din lemn masiv, pentru confectionarea caruia sunt utilizate esente mai dure precum salcamul si stejarul.

Acestea rezista foarte bine in cazul presiunii si a agresiunii mecanice datorate traficului suportat.

 • Atunci cand este montat si intretinut corect, parchetul din lemn masiv are garantie pe viata si izoleaza foarte bine spatiul in care este montat din punct de vedere termic.
 • In plus, acesta nu retine praful sau mucegaiul, fiind usor de curatat si de intretinut pe termen lung.
 • Lemnul este un izolator termic si fonic foarte bun, regland in mod natural umiditatea din incaperile in care este montat.
 • Mai mult decat atat, acesta asigura mentinerea unei temperaturi constante, intrucat nu permite pierderile de caldura din spatiul respectiv.
 • Toate aceste avantaje ale parchetului din lemn masiv sunt completate perfect de aspectul sau estetic deosebit, care infrumuseteaza orice spatiu.

Prin urmare, atunci cand alegi un model de pardoseala cu garantie pe viata, care arata bine si asigura rezistenta maxima la presiune si agresiunea traficului in timp, faci o investitie inteligenta.

Izolatia termica a locuintei

O alta investitie valoroasa pe care o poti face este reprezentata de izolatia termica.

Printre cele mai noi si mai populare materiale utilizate pentru efectuarea acestei proceduri este vata minerala bazaltica. Aceasta este avantajoasa datorita economiei de energie pe care o asigura si rezistentei sale sporite la umiditate. Acest beneficiu al vatei minerale se datoreaza substantei hidrofobe pe care aceasta o contine.

 • In plus, atunci cand optezi pentru vata minerala bazaltica pentru izolatia termica a locuintei tale, aceasta devine mai sigura la incendii, intrucat acest material este un produs incombustibil, care nu intretine arderea. Mai mult decat atat, in cazul in care apar diverse incidente, vata minerala nu emana gaze nocive sub actiunea focului.
 • Vata bazaltica este mult mai rezistenta la coroziune, nu este afectata de actiunea microorganismelor si nu putrezeste. Acest material este unul ecologic, care nu dauneaza sanatatii si nu polueaza mediul inconjurator.

Prin urmare, aceste trei investitii inteligente pe care le poti efectua in propria locuinta sunt valoroase, contribuind la aspectul placut al acesteia, la confortul sau optim si la marirea pretului de vanzare a acesteia.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply