3 idei pentru a-ţi decora pereţii

0

Dragi cititori,
Mereu vedem în magazinele de profil tablouri printate cu artă abstractă, la preţuri ridicate. În plus, acestea nu sunt originale şi nu reflectă întotdeauna gusturile celui ce le cumpără. Iată mai jos 3 idei de a realiza tablouri unice, cu aspect deosebit.

 1. Refoloseşte o eşarfă demodată. În revistă am primit de la cititori idei de refolosire a eşarfelor drept genţi, coliere sau chiar rochii. Acum o poţi folosi pentru a-ţi înfrumuseţa pereţii. Cum procedezi? Este foarte simplu. Calcă eşarfa, apoi taie din ea un dreptunghi la dimensiunea potrivită, pe care îl aşezi pe un pass-partout. Deasupra pui geamul ramei, ca să ţină eşarfa nemişcată şi înrămezi. Este recomandat să foloseşti eşarfe cu modele aprinse, colorate şi design abstract, iar rama să fie cu cel puţin 4 cm mai mare, pentru a pune în evidenţă eşarfa. Pass-partout-ul trebuie să fie alb, pentru a nu distrage atenţia de la eşarfă. O altă variantă, dacă preferi tablourile mai simple, este să cumperi pânză pentru pictură, pusă pe ramă.
  www.deliciousanddiy.com
  www.deliciousanddiy.com
  Decupezi dreptunghiul din eşarfă cu 4 cm mai mare decât rama, iar materialul în exces îl prinzi în capse sau lipeşti pe spatele ramei (dacă eşarfa este din material care se destramă uşor, optează pentru a o lipi).
 2. Tablouri abstracte. Este foarte uşor să faci artă abstractă, dacă urmezi aceşti paşi. Ai nevoie de o pânză pentru pictură, pe ramă. Foloseşte acrilice, pentru a o picta în culorile favorite. Ţine cont de complementaritatea culorilor şi combină-le în perechi astfel: Roşu-Verde, Portocaliu-Albastru, Galben-Mov. Cel mai uşor, din experienţa mea, este să pui puţină culoare pe un burete (din acela simplu, de vase) şi să o întinzi pe pânză. În acest fel, nu ai exces de vopsea, se usucă repede şi are un aspect şters interesant. După ce pânza este uscată, e momentul să treci la model. Decupează din carton gros, colorat, forme abstracte după imaginaţie: triunghiuri, pătrate etc, pe care le poţi apoi combina în figuri complexe pe pânză. Există în unele magazine de specialitate carton presărat cu sclipici, dacă vrei un accent modern. Mai multe poze şi ideea originală aici.
  www.pixabay.com
  www.pixabay.com
 3. Transfer de imagini. Foloseşte tehnica descrisă de noi în revista PI nr. 8, care apare pe piaţă astăzi, pentru a obţine tablouri originale, cu imagini transferate după gustul tău. Ca ramă poţi opta pentru una personalizată de tine folosind traforajul, cum este cea din imagine, sau poţi crea un aspect vintage vopsind o ramă simplă din lemn, iar când vopseaua este uscată, dai cu şmirghel peste, din loc în loc, pentru a crea o tentă de vechi. Imaginile transferate care se potrivesc cel mai bine sunt cele după vederi poştale vechi, schiţe în creion sau simboluri abstracte. Pereţii tăi vor căpăta un nou aspect, personalizat după gustul tău, cu cheltuieli minime. Succes!

Text: Cătălina Vieru
Foto: www.pixabay.com, www.deliciousanddiy.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply