3 idei pentru o grădină fermecătoare chiar și iarna. Da, se poate

0

Nu te priva de frumusețea unei grădini colorate, chiar dacă e iarnă. Îți arătăm noi niște trucuri prin care poți avea parte de o curte superbă, chiar dacă temperaturile sunt foarte scăzute.

Grădina ta este plină de verdeață în timpul primăverii, multitudinea de flori îți încântă ochii și îți inundă curtea într-un parfum amețitor, însă în timpul iernii ea capătă un aspect cam trist. Dacă vrei să ai o curte deosebită, către care să privească admirativ toți cei care trec pe strada ta, tot ce trebuie să faci este să pui în aplicare ideile noastre de mai jos:

  • Flori oriunde privești. Cum e posibil?

Verdeața care îți împodobea curtea s-a uscat încă de acum o lună, iar acum grădina ta pare pustie. Poți să remediezi asta foarte ușor. Tot ce îți trebuie este puțină imaginație, puțină îndemânare și ghivecele cu florile tale preferate.

Cel mai util lucru este o astfel de plasă pentru garduri, pe care să o împodobești cu ghivece cu flori. Tot ce trebuie să faci este să alegi florile care rezistă iarna și să le atârni de plasă. După cum vezi, este foarte ieftină și o poți pune de-a lungul gardului tău, ca suport pentru ghivece. Nu-ți mai rămâne decât să o umpli de sus până jos cu plante.

Îți sugerăm să pui de-a lungul plasei de gard ghivece cu trandafiri de iarnă, helenium, anemone de iarbă sau cyclamen. Aceste flori rezistă cu stoicism temperaturilor negative și sunt foarte frumoase. Îți poți imagina cum va arăta curtea ta dacă de-a lungul gardului vei amplasa o plasă plină cu ghivece cu flori? Va fi un adevărat colț de rai.

  • Folosește-te de puterea arborilor care îți înverzesc grădina tot anul

Bradul, pinul, molidul sau tuia sunt doar câteva exemple de conifere care îți pot înfrumuseța grădina. Poți amplasa astfel de arbori în curtea ta pentru a avea parte de verdeață întreg anul. Dacă nu vrei să-ți ocupe prea mult lor, poți să optezi pentru soiurile de mici dimensiuni.

Dacă alegi să pui astfel de arbori în curtea ta, te vei simți ca la munte în fiecare zi. În plus, mirosul coniferelor este încântător.

  • O curte originală cu plante care înfloresc și iarna

Cu toții știm care sunt arbuști care înfloresc primăvara și vara, însă există și specii care ne încântă cu flori colorate inclusiv iarna. Așa cum probabil bănuiai, ei sunt foarte ușor de îngrijit, însă frumusețea lor va conferi grădinii tale o înfățișare aparte. Mai mult decât atât, pentru că nu sunt foarte populari, vei avea o grădină originală.

Este vorba despre arbustul zânei, hamamelis, iasomia de iarnă, călinul de iarnă, forsiția albă, cimișir dulce, erica herbacea, viburnum x bodnantense. Chiar dacă au denumiri complicate, acești arbuști se găsesc destul de ușor în magazinele de specialitate.

După cum vezi, dacă iubești florile și verdeața, poți să ai parte de ele inclusiv în condiții meteorologice vitrege. Poți avea parte de verdeață și flori si în sezonul rece, iar singurul lucru care te va face să-ți aduci aminte că e iarnă e faptul că atunci când vrei să ieși să admiri grădina, trebuie să-ți pui căciulă și mănuși. Când e atât de simplu să ai parte de plante superbe și iarna, e aproape păcat să nu profiți la maximum de faptul că ai o curte a ta.

Tu ce faci iarna pentru a-ți anima curtea și pentru a o înveseli? Care dintre ideile noastre le vei pune în aplicare?

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply