Luna februarie

0

Chiar dacă februarie este ultima lună a iernii, ne putem găsi ușor un prilej de sărbătoare.
Festival
Între 27 ianuarie și 13 februarie are loc Carnavalul de la Veneția, celebră manifestare care în fiecare an atrage mii de turiști din întreaga lume. Diversele manifestări artistice se vor desfășura anul acesta cu tema Frumusețea, Marea și Capriciul. Evenimentele cele mai importante au loc în zona Arsenale, unde se află șantierul naval istoric. Dar cele mai frumoase fotografii se surprind în Piața San Marco, unde participanții la paradă își etalează costumele elaborate, la fiecare ediție tot mai elegante. Carnavalul s-a ținut anual din 1162 până în 1797, când a fost interzis, apoi tradiția a fost reluată în 1979.
Tradiții de Dragobete
Așteptăm deja cu nerăbdare sosirea primăverii și primul ei semn vine încă de pe 24 februarie, dată când românii sărbătoresc Dragobetele. Acesta se crede că a fost fiul Babei Dochia și este asociat cu iubirea, tinerețea, veselia. Fetele din sate adunau flori pe dealuri, apoi băieții alergau după ele pentru a le fura un sărut. În acea zi nu le era îngăduit bărbaților să supere femeile, tinerii legau frății de cruce, fetele adunau zăpadă și se spălau cu ea pe față pentru a fi frumoase ori făceau vrăji de dragoste, se țineau hore. În această zi, în multe părți ale țării se zice că păsările își aleg perechea.
Solar eficient
Pentru a obține recolte timpurii, la acoperirea solarului folosește folie cu aditiv UV, anticondens și termic. Unele permit obținerea în tunel a unei temperaturi chiar și cu 5 grade Celsius mai mare decât în exterior, fără vreun sistem de încălzire.
Foto: www.pixabay.com
 
 
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply