Murăturile, medicament (III)

0

Murăturile atât de iubite iarna nu sunt doar gustoase, ci pot fi considerate adevărate medicamente. Cercetările o dovedesc.
Caută și primele două părți ale articolului!
Cercetătorii sud-coreeni au descoperit în anul 2010 că tomatele verzi conțin citostatice naturale care distrug tumorile în cancerul pulmonar și de col uterin. Alcaloizii acestor murături împiedică înmulțirea virusului hepatic C. S-a constatat, de asemenea, că gogonelele murate cresc rezistența la efortul fizic prelungit și că au efect asemănător cu cel al steroizilor, hormoni folosiți în creșterea masei musculare a culturiștilor. Astfel, consumul acestora este recomandat copiilor și adolescenților cu constituție firavă. Foarte important, prin murare crește cantitatea de vitamina A, pentru vedere și sănătatea pielii.
Castraveții murați au cele mai puține glucide, fiind benefici în tratamentul diabetului zaharat, stimulând pancreasul și mărind receptivitatea la insulină. Sunt benefici în digestia proteinelor și grăsimilor prin prezența în coajă a unei enzime numite tripsină. Consumul de castraveți murați scade nivelul de colesterol și trigliceride, împiedică depunerea lor pe pereții arterelor.
Consumul de murături are și restricții și contraindicații cum ar fi: murăturile conservate cu sare nu sunt recomandate în hipertensiune arterială și se consumă moderat în afecțiuni renale și hepatice (ar trebui desărate); fără abuz în aciditatea gastrică (o accentuează); cu rezervă în ulcere și gastrite pentru a nu le agrava.
Atenție! Apa fiartă diminuează o parte din vitamina C! Folosiți doar sare neiodată, grunjoasă, specială pentru murături, iodul fiind contraindicat murării, introdus artificial interacționează negativ cu ingredientele naturale și strică astfel murăturile! Nu folosiți benzoatul de sodiu E211, benzoatul de potasiu E212 și acidul benzoic E 210 drept conservanți! Deși sunt antibacterieni și antifungici sunt și toxici, aflându-se pe lista neagră a Uniunii Europene. Se știe că E211 se combină cu vitamina C, formând benzenul, care-i toxic și cancerigen.
Sănătate și s-auzim numai de bine!
Text: Petrea Chiru

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply