Din luna noiembrie aduc florile în casă

0

Sunt o cititoare fidelă a revistei. Fiind și pasionată de flori particip la acest concurs și vă spun ce îngrijiri le acord la sfârșitul toamnei.
Eu și soțul locuim la bloc, dar ne place foarte mult să grădinărim. Îngrijim cu mare dragoste florile plantate de noi în grădinițele din fața și spatele blocului și pe cele de pe terase.
La sfârșitul lunii noiembrie în grădinițe tăiem trandafirii și-i mușuroim cu pământ, pentru a-i proteja de îngheț. Adunăm plantele uscate și pământul îl săpăm ca să fie mai afânat primăvara, când vom semăna și planta din nou flori. Am pus deja trandafiri la prins sub sticle de plastic, încă 35 de fire de toate culorile (așa cum m-au învățat dragii cititori ai revistei).
Tot în noiembrie pregătim pentru iernat florile din jardiniere și ghivece. Adunăm frunzele uscate, le facem duș cu apă călduță pentru a îndepărta praful de pe plante și le tratăm cu insecticid împotriva eventualilor dăunători.
Florile astfel pregătite le aranjăm pe fiecare în locul lor, în funcție de cerințe pentru a crește frumoase și sănătoase. Pe cele care suportă temperaturi mai scăzute de 13-14 grade Celsius, le așezăm pe suporturile făcute de soțul meu care le-a și suspendat pe perete, într-o parte și alta a ferestrelor și ușii în balconul închis. Ghivecele cu flori curgătoare le agățăm de tavanul balconului cu dibluri și holzșuruburi.
După ce aranjăm dragele noastre flori facem curățenia generală în apartament, dar aceasta e altă poveste.
Dumnezeu să vă aibă în pază pe toți cei din marea familie practică: redactori și cititori.
Vă doresc sănătate și multe realizări!
Viorica Boiangiu, Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply