Remediu de excepție – borșul de casă

0

Borșul preparat în casă are nu numai proprietăți culinare, ci și tămăduitoare. Acest borș este bogat în minerale ca: magneziu, seleniu, calciu, zinc.
Pentru eliminarea toxinelor din organism se beau 2 pahare de borș de 3 ori pe zi, cu circa 30 de minute înaintea meselor principale. Iar pentru o digestie bună, se consumă o cană cu borș cu 10-15 minute înaintea fiecărei mese.
Borșul preparat în casă ajută și la scăderea glicemiei, în caz de diabet și în reglarea somnului. Te trezește din mahmureală și te scapă de grețuri. Calmează durerile de cap și tusea, până și dacă ai tuberculoză, te ajută. Poți consuma borș în loc de apă când ți-e sete. În crize reumatice să bei 1/2 pahar de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale și concomitent să pui comprese pe locul în cauză. Pentru cura de tratament este nevoie de 1-2 săptămâni.
Pentru a prepara  borș în casă ai nevoie de: 600 g tărâțe de grâu, 2 linguri drojdie de bere, 3-4 felii de pâine neagră, 400 g mălai (făină), 4-6 frunze de vișin, câteva frunze de leuștean, 6-7 l apă.
Mod de preparare:
Pui apa la fiert, iar într-un borcan de murături de 8 litri introduci drojdia de bere, feliile de pâine neagră,  tărâțele, făina de mălai și așezi sub borcan o plită metalică sau un cuțit cu lama lată, aceasta ca să nu crape borcanul de la apa fierbinte.
Torni apa fierbinte peste ingredientele puse în borcan și adaugi frunzele de leuștean și vișin. Pui borcanul (după ce s-a mai răcit) într-un loc călduros și. după 2-3 zile, borșul este bun de consumat, după ce îl strecori.
Ilca Lazăr, Brașov

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply