Leacuri pentru viroze, răceli și alte boli de sezon

0

Vă mulțumesc din tot sufletul pentru publicarea scrisorii mele în numărul 8/2009 pag. 69. De această dată, pentru că se apropie sezonul rece și suntem din ce în ce mai predispuși la răceli, viroze și alte boli de sezon, revin cu câteva „leacuri băbești“, pe care eu le folosesc cu succes în familia mea în asemenea cazuri.
Le-am aflat de la bătrânii familiei, dar și din diverse surse și mi-au fost de ajutor.
Măghiranul combate răceala. Trei căni cu ceai fierbinte de măghiran pe zi, băute de la primele semne de răceală sunt foarte eficiente. Totodată  consumă cât mai multă ceapă și usturoi, două „antibiotice și antivirale naturale“ care fac minuni.
Ceaiul de ceapă și nucă este foarte bun în caz de tuse. Două cepe și 5-6 nuci sfărâmate cu coajă cu tot, se fierb într-un litru de apă timp de un sfert de oră, se strecoară și se îndulcește cu miere de albine. Tot pentru tuse prepară o fiertură din secară, orez, ovăz și cicoare, în părți egale pe care o bei în loc de cafea.
Frunzele de varză proaspătă sau de hrean combat febra. Se înfășoară corpul cu acestea și se pun în picioare ciorapi înmuiați în oțet de mere.
Hreanul, prin radere, emană vapori care desfundă nasul. Tot pentru nas înfundat se face un amestec din gălbenele, coada-șoricelului și rostopască în părți egale (un vârf de cuțit). Se opărește o linguriță de plante cu 100 ml apă, apoi se adaugă trei picături de tinctură de propolis (de la farmacie). Se amestecă bine, apoi se pune în fiecare nară conținutul unei pipete. Se repetă la nevoie. Atenție! Cei care sunt alergici la propolis nu au voie să folosească acest leac.
Soacra mea este operată de trei ori de pietre la rinichi și, pe lângă tratamentul medicamentos prescris de medicul specialist, folosește un remediu natural cu rezultate benefice.
Rețeta am luat-o de la o cunoștință și de atunci o folosim cu succes. Din 500 g rădăcină de pătrunjel și 500 g morcov, se prepară un „ceai“. Acestea se fierb în trei litri de apă, până când apa scade la jumătate. Atunci se strecoară, se pune tot atâta apă cât a scăzut prin fierbere (se completează cantitatea de lichid) și se pune pe foc. Când a clocotit se adaugă încă 250 g rădăcină de pătrunjel și 250 g morcov. Se fierb din nou 15 minute, după care se strecoară. Se beau între 3 și 5 căni pe zi, în special în crizele de rinichi. Ajută chiar la eliminarea pietrelor. Pe lângă această afecțiune, preparatul mai combate și anemia, dând poftă de mâncare și fiind un tonifiant foarte bun.
Vă doresc să fiți sănătoși și încercați să înlocuiți pastilele cu plante medicinale. Folosite regulat, sunt la fel sau, în unele cazuri, chiar mai eficiente.
Gabriela Ionescu, com. Grădiștea, jud. Vâlcea

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply