0

Pentru prima dată mă înscriu și eu la concurs. Am văzut în frumoasa revistă concursul „Am un prieten alături“ care m-a impresionat și am decis să particip și eu cu povestea despre cățelușul meu Rex.
Acum un an l-am găsit pe Rex abandonat în fața unui magazin. Văzându-i ochii lăcrimând m-am hotărât să îl iau acasă. Niciodată nu mi-aș fi putut imagina că va deveni prietenul meu de nedespărțit. Mâ însoțește de fiecare dată atunci când merg la magazin sau când mă plimb cu bicicleta. Este un câine ascultător.
Nu m-am gândit vreodată că un animal îți poate aduce multe bucurii, dar de când îl avem pe Rex, totul este mai distractiv. Acest cățel mă înțelege atunci când sunt tristă sau bucuroasă. Este alături de mine oferindu-mi toată prietenia sa.
O dată pe lună merg cu el la veterinarul din sat pentru a mă asigura că totul este în regulă și pentru a lua din timp măsuri împotriva a diferite boli ce pot să apară, cum ar fi scabia. Regulat îi punem picături de deparazitare externă Frontline, Advantix etc.
Cățelul adoră să roadă jucării din cauciuc și chiar încălțăminte. Eu l-am obișnuit să roadă și pâine uscată care ajută la îndepărtarea tartrului de pe dinți, care poate duce la inflamarea gingiei și chiar la abcese. Astfel, dantura lui este curată, ca și cum cățelul nostru s-ar spăla zilnic pe dinți. Dacă are probleme cu gingiile, un masaj cu comprese îmbibate în soluție concentrată de sare pe zonele umflate este de mare ajutor, ca și în cazul oamenilor cu probleme similare. Tartrul, responsabil în mare măsură de căderea dinților la câini, poate fi îndepărtat și de către medicul veterinar.
Pentru prevenirea depunerii tartrului și implicit a paradontozei, medicul m-a sfătuit să-i dau jucării pe care să le roadă, oase de piele.
Rex este un animal de nădejde foarte prietenos și afectuos, de care sunt foarte mulțumită.
Vă doresc numai bine, reviste practice la fel de frumoase ca și până acum. În încheiere, vă  îndemn să iubiți animalele, pentru că și ele au un suflet și nu trebuie abandonate!
Mioara-Laura Stăiculescu, com. Urdari, jud. Gorj

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply