Cu îmbăieri și unguent am scăpat cățelușa de paraziți

0

Stimată redacție,
Sunt o mare iubitoare de animăluțe și am multă milă de toate cele care n-au stăpân. Vă spun cum am scăpat o cățelușă de o boală supărătoare.
Am în casă o cățelușă caniș de 14 ani, îmi dau seama că nu mai aude bine, chiar nici nu prea mai vede bine, dar o iubesc și o îngrijesc.
Într-una din zilele când am mers la cimitir pentru a aprinde o lumânare părinților mei, pe un mormânt alături era un ghemotoc de cățel roșcat care își făcuse culcușul tocmai acolo. M-am apropiat de el și am observat că era de fapt o cățelușă pechinez foarte frumoasă, cu trei puișori lângă ea. Am luat-o într-o sacoșă și am plecat acasă cu ei. Pe cei trei puișori i-am dat prietenilor care sunt iubitori de animale, iar pe cățelușă am păstrat-o. Ducând-o acasă am văzut că se tot scărpina, dar n-am dat importanță acestui fapt. Când m-am uitat la ea, avea pe unele părți ale corpului o iritație a pielii. Am dus-o la veterinar și mi-a spus că are scabie. Dar n-am abandonat-o, am cumpărat tratamentul dat, Neostomosan și o alifie din farmacie care se numeșe Scabres, la preț de 17 lei. În fiecare zi îi făceam baie cățelușei cu soluție de Neostomosan diluată într-un litru de apă, după aceea o dădeam pe piele cu acel unguent Scabres.
Într-o lună de zile s-a vindecat și este o splendoare de cățelușă, cuminte și curată. Se împacă foarte bine cu cea pe care o am în casă. Nu este pretențioasă la mâncare. Mi-a fost frică puțin când am văzut ce are, îmi era teamă să nu iau și eu, dar nu s-a întâmplat nimic cu mine.
Dumnezeu să ne dea sănătate și să ne bucurăm de toate frumusețile naturii și de aceste animăluțe care de multe ori în casă ne țin de urât.
Aurelia Ion, Slobozia, jud. Ialomița

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply