Motanul nostru este înnebunit după înghețată și pepene

0

Mă declar un mare iubitor de animale. Acasă am 2 pisici, pe Miți și Pisi (motanul). Ambele sunt precum copiii mei și am grijă de ele cu multă dragoste.
Miți are 2 luni. Mama ei este o pisică de rasă, iar foștii ei stăpâni nu au avut loc să țină toți puii și au mai dat din ei. Eu am ales-o și din acel moment, în care a ajuns acasă, a devenit ca și copilul meu. Are carnet de sănătate, am fost regulat la veterinar pentru toate vaccinurile. De când a ajuns acasă s-a adaptat repede, se joacă mereu cu tot ce găsește în cale și nu ne-a făcut probleme. Prin veselia ei a reușit să ne aducă buna dispoziție în casă. Doarme cu mine și soția în pat, deși are și locul ei special amenajat. Îi place să doarmă între noi doi și să simtă căldura umană. Este sociabilă, nu-i este frică de oameni, se suie în brațele tuturor și începe “să lucreze” cu gheruțele. Îi place să stea în compania altor animale și deocamdată nu are instinctul de vânătoare dezvoltat, stă liniștită între rândunicile din grădină. Deși este mică, se suie pe casă și merge în vizită la vecini și nu de puține ori am fost nevoit să mă urc pe casă sau în pomi după ea.
Mănâncă orice, are un apetit grozav și la fiecare masă pare nemâncată de o lună. Îi place mâncarea specială de pisici, pe care o cumpăr la kilogram, dar nu refuză mâncarea gătită. Este lacomă la mâncare, nu lasă nimănui nimic, își atacă uneori confrații, pentru a lua și partea lor. Dacă i-aș da, ar mânca și de 10 ori pe zi, dar încă este slăbuță.
Pisi este mai mare, are 10 ani, este motanul primit de la bunica. Nu este de rasă și  este singurul pui al mamei lui. S-a născut în atașul unei motociclete, iar bunica l-a găsit acolo. Ea l-a crescut până la vârsta de 9 ani și acum ni l-a dat nouă. Doarme mereu și nu este deranjat de niciun zgomot. Este selectiv la mâncare, nu consumă orice. Mănâncă  greu mâncare de pisici, dar nu refuză un pește sau o bucată de carne. Pare greu de crezut, dar este înnebunit după pepene și înghețată. Este un alintat, încă are accente de sălbăticie și nu uită să dea cu gheara când se simte deranjat. Doarme numai pe geam, cât mai multe ore pe zi, iar  noaptea umblă pe afară în compania altor pisici. Are instinctul de vânător activ și nu de puține ori a prins porumbei și rândunici. Nu prea se înțelege  cu cățeii, de care fuge. Ne bagă în seamă când îi dăm cu mâncarea pe la nas, în rest doarme.
Vă doresc animăluțe sănătoase!
Constantin Tiliuță, Brăila
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply