Din crâmpeie de țeavă am făurit copiilor un leagăn

0

A trecut mult timp de când nu v-am mai scris, însă interesul meu pentru revistă crește în fiecare lună, datorită articolelor interesante și ideilor ingenioase. Vă prezint ultimul model de leagăn făurit pentru fetele mele.
În urmă cu ceva vreme am prezentat pentru cititorii harnici și practici un model de leagăn și un model de balansoar pe care anul trecut le-am făcut pentru copiii mei.
Anul acesta însă am construit din resturi de țeavă rămase de la alte lucrări un “linghișpir”, așa îl numesc pentru că așa au botezat fetele mele noul leagăn.
Între două lagăre cu rulmenți am fixat un ax din fier plin cu lungimea de 120 cm; la unul dintre capete am sudat niște mustăți din fier, apoi am săpat o groapă de 40 cm pe 40 cm, în care am fixat axul vertical cu ajutorul polobocului (nivelă cu bulă de aer). Peste fier am turnat beton, rămânând afară 80 cm din ax. Am sudat din capete de țeavă 4 aripioare cu lungime de 150 cm, în capătul căror am sudat câte un dreptunghi de cornier, ca să fie câte un scăunel. Șezutul este din bucăți de PFL. La sfârșit am îndepărtat resturile de la sudură, am finisat și am vopsit ansamblul în galben.
Bucuria copiilor este foarte mare când ocupă câte un scăunel, apoi se învârt.
Mă simt extrem de fericit când îmi văd copiii bucuroși, de aceea recent le-am construit încă doi călușei cărora nu le-am făcut încă fotografie, dar sper ca în curând să vă povestesc și despre confecționarea lor.
Vă doresc numai bine și să aveți parte de multe bucurii.
Viorel Onica, loc. Peceiu, jud. Sălaj
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply