Escapade creative de weekend

0

În această vară, arhitecta și artista multidisciplinară Irina Neacșu te invită la școli de vară și ateliere creative de weekend în trei locații: București (showroomul Irina Neacșu Studio de la Casa Opt), Brașov (atelierul personal de pictură, proaspăt deschis, în iunie 2017) și Transilvania (în parteneriat cu Mihai Eminescu Trust și cu experiencetransylvania.ro).

Începând cu 2017, Irina Neacșu este artist botanic ASBA (American Society of Botanical Artists), așadar atelierele combinate de pictură botanică, herbalistică și aranjamente florale, susținute împreună cu lectori invitați, sunt de neratat.

Atelierele se desfășoară în weekend, și sunt dedicate în principal începătorilor, celor care doresc sa se reapuce de pictură sau desen, sau poate doresc o pauză creativă din rutină. Temele sunt diverse, la fel și durata sau intensitatea atelierelor: ateliere de pictură în ulei sau acuarelă și ateliere de linogravură de 3-4 ore, ateliere intensive de design de 6 ore, studii botanice de o zi, sau ateliere de design de câte două zile.

Locația din București este o gazdă plină de inspirație, pentru că acolo se află biroul și showroomul Irina Neacșu Studio, iar cursanții au ocazia să lucreze înconjurați de lucrări originale de pictură și artă aplicată, semnate Irina Neacșu.

Escapade creative de weekend

Amatorilor de escapade creative de weekend, și celor pentru care Bucureștiul este prea departe, atelierul din Brașov devine o destinație ideală pentru workshopuri de creație; situat într-o clădire monument istoric, în inima orașului vechi, și păstrând elemente autentice de arhitectură tradițională, atelierul de pe Poarta Schei nr. 6 oferă și un program inedit de lucru individual pe bază de abonament, program destinat celor care doresc să lucreze la propriile creații însă nu au la dispoziție un spațiu adecvat.

Abonamentele pot fi făcute pe durata de 5 zile, sau de o lună, și oferă acces la toate facilitățile spațiului, pentru lucru individual, cu programarea intervalului orar dorit. De asemenea, ambele locații găzduiesc și alte evenimente culturale, care vor fi afișate în calendarul de evenimete, pe site.

Atelierele de weekend elaborate pentru Transilvania

Noutatea verii o constituie atelierele de weekend elaborate pentru Transilvania, sau mai bine zis, pachete de weekend, care includ, alături de cazare și masă, ateliere de ilustrație botanică, un segment complet nou pentru scena educației artistice în România.

Casa de oaspeți Richiș 119, proaspăt introdusă în circuitul turistic.

În Transilvania, atelierele de weekend se desfășoară la Richiș și Mălâncrav, două locații de excepție – casa de oaspeți Richiș 119, proaspăt introdusă în circuitul turistic, și Conacul Apafi. Cursanții sunt invitați deci la un weekend creativ în mijlocul naturii, într-un cadru autentic, elegant și confortabil, așadar la o combinație ideală de artă, relaxare și tradiție.

Atelierele de weekend sunt destinate adulților (copiii peste 10 ani sunt bineveniți). Un alt program oferit de inworkshops.com este acela al școlilor de vară de design, destinate în principal elevilor care se pregătesc de admitere la facultăți de profil, dar și studenților și profesioniștilor începători care doresc să se perfecționeze, și să învețe lucruri noi.

Școlile se desfășoară pe decursul unei săptămâni întregi, cu program intensiv, și sunt disponibile atât în locația din București, cât și în cea din Brașov. Într-o astfel de școală de vară, cursanții parcurg drumul creativ de la desen naturalist la dezvoltare de concept și ulterior de produs, la branding și prezentare, având astfel ocazia de a înțelege întreg fluxul de lucru.

IN Workshops updatează constant programul, iar sfatul este de înscriere din timp, pentru că grupele de lucru sunt mici (6-12 persoane). În cadrul site-ului se află toate informațiile referitoare la spații, programe, termeni de utilizare, însă pentru orice detalii suplimentare, echipa Irina Neacșu vă stă la dispoziție pe mail ([email protected]) sau pe pagina de facebook a studioului.

Opțiune creativă pentru weekend

Programul este gândit ca o opțiune creativă pentru weekend, și oferă pachete complete de cazare, masă și activități artistice sunt îndrumarea Irinei Neacșu, în locații pitorești din Transilvania. Turismul activ, iată, acum și în sfera artistică pentru cei interesați, indiferent de nivelul de pregătire în tehnicile utilizate.

Celebrul deja conac Apafi, vizitat cu drag de Prințul Charles.

Locațiile sunt alese în parteneriat cu Mihai Eminescu Trust și experiencetransylvania.ro, la Richiș 119, cea mai nouă casă de oaspeți MET intrată în circuitul turistic, și la Mălâncrav, la celebrul deja conac Apafi, vizitat cu drag de Prințul Charles. Pachetele propun sosirea sâmbătă dimineața și plecare duminica după prânz, iar la cerere se poate prelungi pentru cei care doresc un sejur mai lung.

Programul este structurat în ateliere de acuarelă, ulei și linogravură, tehnici relaxante și creative care au ca temă principală flora și inspirația botanică. Alături de ateliere, curanții vor avea acces la activități tipice zonei, și la întâlniri cu meșteri locali, la excursii cu căruța sau la plimbări și vizite în zonă, însă programul se va stabili spontan, în funcție de vreme și de preferințele cursanților.

Cazarea și masa sunt oferite într-un mediu autentic și tradițional, ca invitație la o desprindere totală de griji și de agitația orașului. Deși atelierele sunt dedicate adulților, copiii peste 10 ani sunt bineveniți.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply