Sfaturi cosmetice pentru tenul gras

0

Cornelia Bacoșă, loc. Săbăoani, jud. Neamț
Stimată redacție,
Mă bucur că pot face parte și eu din familia revistei Practic. Cu ajutorul ei am aflat unele sfaturi și lucruri pe care nu le știam și am învățat cum se îngrijesc unele flori de a căror existență nici nu aveam habar.
De  data aceasta particip la concursul „Remedii natuale“ și vă trimit două rețete cu ajutorul cărora am un păr frumos și un ten fără impurități.
Eu, având și tenul și părul gras, mă confruntam mereu cu probleme: pe față îmi apăreau coșuri și puncte negre, iar părul mi se îngrășa la 2 zile și trebuia să-l țin mereu scurt. Dar după ce am aflat aceste rețete, nici părul nici tenul nu mi-au mai făcut probleme. Sper să-și facă efectul și pe alte cititoare care încearcă remediile mele.
Pentru creșterea părului
Ai nevoie de frunze uscate și mărunțite de pătlagină, mușețel, salvie, urzică, șovârf și miez de pâine.
Amesteci frunzele, peste ele torni apă clocotită, acoperi vasul și-l ții timp de o oră așa. Strecori și adaugi miezul de pâine până obții o pastă moale și o întinzi așa caldă pe piele, masând la rădăcina firului de păr. Acoperi capul cu un fes sau batic și lași 2 ore. După ce s-au scurs aceste 2 ore, clătești cu apă caldă fără a șampona și repeți procedura o dată pe săptămână.
Pentru tenul gras cu impurități
Ai nevoie de 3 linguri făină de ovăz, 2 linguri pătrunjel verde, zeama de la o jumătate de grepfruit mare, o lingură de ulei de măsline.
Amesteci făina cu verdeața și adaugi zeama de grepfruit până obții o pastă subțire. Acoperi vasul și-l ții 5 minute așa. După care torni și uleiul de măsline și întinzi compoziția pe față. O lași 15 minute să acționeze și o îndepărtezi apoi cu apă călduță. Dacă dorești, poți să dai cu o loțiune tonică.
Multă sănătate și cât mai multe apariții ale revistei!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply