Să ne îngrijim natural cu ulei de măsline și urzici (I)

0

Doina Nicolaescu, loc. Cilieni, jud. Olt
Dragă redacție,
Uleiul de măsline are un conținut crescut de acizi grași Omega 3 și Omega 9, concentrație ridicată de vitamina A (rol antioxidant) și vitamina E, este folosit deopotrivă în alimentație și cosmetică. Și urzicile sunt bogate în vitamine, minerale.
Uleiul de măsline fortifică unghiile și părul, revitalizează, catifelează și hidratează pielea. Cum să îngrijim corpul cu uleiul de măsline:

  1. Pentru mâini catifelate, încălzește puțin ulei de măsline într-un vas și stai cu mâinile 15-20 de minute în acest lichid; amestecă uleiul de măsline cu 1 linguriță de zahăr și masează și mâinile.
  2. Împotriva ruperii unghiilor, o dată pe săptămână, ține unghiile 10 minute în ulei călduț de măsline sau adaugă 100 g sare de mare într-un litru de apă și introdu mâinile în acest lichid după care unge unghiile cu ulei de măsline.
  3. Ca să scapi de pielea aspră de pe coate taie o lămâie pe jumătate, varsă ulei de măsline pe ambele jumătăți, apoi 10 minute sprijină-ți coatele în acestea.
  4. Ca să-ți cureți tenul cu ajutorul unei măști naturale, amestecă o jumătate de linguriță de ulei de măsline cu una de apă (plată) și alta de argilă, aplică acest amestec pe față și stai relaxată. Când masca a început să se usuce spală-te pe față cu apă călduță.
  5. Împotriva ridurilor în fiecare seară masează fața cu ulei de măsline și puțin suc de la o lămâie. Topește 50 g ceară de albine în 100 ml ulei de măsline la bain-marin. Ia de pe foc și adaugă 10 picături de ulei de lavandă. După răcire, această cremă se poate folosi pe pielea curată în fiecare dimineață.
  6. Pentru picioarele obosite, masează-te în fiecare seară cu un amestec din 5-6 picături de ulei de lavandă și o lingură de ulei de măsline. Senzația neplăcută dispare.
  7. Pentru a avea un păr frumos masează-l cu ulei de măsline și rom în părți egale înainte de culcare. Acestea repară, hrănesc firul de păr și acționează favorabil asupra pielii capului.
  8. Contra căderii părului aplică un amestec din 2 linguri de ulei de măsline, 2 de ulei de ricin și alte 2 de ulei esențial de rozmarin.
  9. Pentru păr strălucitor aplică pe cap înainte de șamponare un gălbenuș de ou, ulei de măsline, puțină bere și suc de la o lămâie.

Caută continuarea articolului aici!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply