Cum te faci frumoasă pentru zilele de sărbătoare (I)

0

Ioana Preda, București
Stimată prietenă,
Împărtășesc câteva sfaturi și remedii naturale obținute cu bani puțini și la îndemâna oricui vrea să-și păstreze sau sporească frumusețea.
În general, tenul uscat este mai frumos decât cel gras. Nu are pori dilatați, puncte negre, coșuri, piele cu aspect uleios. Dar e mai puțin rezistent și în timp predispus ridării. În plus, este mai puternic afectat de frig și vânt, așa că iarna are nevoie de mai multă protecție.
Femeile cu tenul uscat încep să se preocupe de el abia când apar ridurile. Tenurile uscate se deshidratează ușor, din lipsa stratului de sebum, pierzându-se apa din piele. Un ten deshidratat are pielea pe alocuri creponată și lipsită de frăgezime. Multe femei nu beau lichidele necesare organismului pe motiv că îngrașă, ceea ce nu e adevărat. Acest lucru creează o predispoziție la îmbătrânirea prematură. Uscarea și deshidratarea tenului mai pot avea cauze externe: vântul, frigul, căldura excesivă afară și în casă, băile de soare. Pentru a-și păstra prospețimea, tenul uscat trebuie îngrijit cu atenție câteva minute zilnic, pentru demachiere, tonifiere, hrănire și protejare. Demachierea se face cu un lapte demachiant din comerț sau mai natural cu lapte dulce. Tonifierea se face aplicând infuzii de: nalbă, mușețel sau tei. La o cană de 250 ml pui o linguriță de frunză de nalbă, o opărești și o lași 10 minute, apoi o strecori, o lași la răcit și o folosești. La fel faci cu mușețelul și teiul.
Nu trebuie uitată protejarea zilnică a tenului mai ales iarna. Se aplică prin mișcări ușoare o cremă de zi, care este repede absorbită, lăsând totuși o peliculă protectoare care împiedică deshidratarea.
Ca să ai ten minunat de sărbători, dragă prietenă, lasă de-o parte grăsimile și mâncarea gătită, cafeaua în abuz și țigările. Bea pe săturate infuzii de cimbru și rozmarin, pentru că ele detoxifiază organismul. La fel și salvia, o plantă miraculoasă cu proprietăți tonice, digestive ce activează toate funcțiile corpului.
Menta, măceșul și busuiocul calmează nervii, iar lămâia drenează și decongestionează ficatul, morcovul curăță sângele și îl reînnoiește, iar mierea facilitează digestia. La un mic dejun substanțial, înlocuie cafeaua cu ceai de cimbru sau rozmarin, sau un suc de lămâie cald amestecat cu miere, apoi fă duș cald-rece.
Spre seară, lasă-ți timp pentru o baie miracol, de întinerire: pregătește un decoct din 100 g sare marină și un pumn de lavandă (fierbi totul o oră la foc mic) și toarnă-l în apa de baie.
În vreme ce faci ultimele aranjamente în casă, oferă-ți o clipă de singurătate, aprinde o lumânare și crede, ca toți copiii, în Moș Crăciun. El există. În seara Sfintei sărbători vei fi fericită. Iar fericirea este cel mai frumos fard al unei femei.
Caută și a doua parte a articolului!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply