Să ne pregătim ornamente pentru Crăciun și Anul Nou (VII)

0

Monica Viericiu  Încheiem seria de articole despre ornamentele de Crăciun și Anul Nou. Citește primele articole din serie aici și aici.

Să ne pregătim ornamente pentru Crăciun și Anul Nou!
Foto: arhiva Practic
Gospodinele se preocupă din timp de pregătirea meniului și amenajarea casei pentru ca în mult așteptata zi de Crăciun ori de Anul Nou totul să fie perfect. Și bine fac pentru că toate aceste operațiuni sunt mari consumatoare de timp. Dar, oricât de bine te-ai organiza, tot rămân treburi de făcut chiar și în momentul festiv, treburi gen încălzitul mâncării ori spălatul vaselor. Pentru că hainele bune, cele cu care întâmpinăm oaspeții trebuie să rămână impecabile, este bine să le protejăm cu un șort. Desigur, nu este cel mai plăcut accesoriu, dar dacă este de culoare roșie, are o figurină drăguță cu oameni de zăpadă, o floricică ori o panglicuță asortată poate deveni chiar drăguț.
Pentru fiecare musafir care-ți trece pragul casei este frumos să pregătești un cadou, chiar dacă este un lucru cu valoare bănească minimă, de exemplu un ornament, o cutie de bomboane, o pereche de mănuși, o revistă.
Primirea unui asemenea cadou va avea mare importanță sentimentală pentru cel căruia i se oferă, fiindcă transmite un mesaj de genul “M-am gândit la tine și sper că am ales ceva care să-ți facă plăcere, să te bucure!”
La un cadou, foarte multe spune și modul în care este ambalat. Unul împachetat în hârtie colorată, cu motive de iarnă, va fi mai apreciat decât unul într-o cutie de culoarea cartonului. Desigur, asta în cazul în care nu aplici panglici, frunze uscate, ghinde și merișoare pădurețe date cu auriu sau sclipici, conuri pictate care dau un aspect frumos, inedit.
Mai  poți prinde pe ambalaj o mică felicitare făcută chiar de tine ori doar un bilețel cu o urare sinceră, o crenguță de brad cu un clopoțel. Totul este să-ți lași imaginația să zboare și vei găsi modalitatea să îți arăți sentimentele pentru cei dragi. Sărbători fericite!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply