Să ne pregătim ornamente pentru Crăciun și Anul Nou (VI)

0

Monica Viericiu Continuăm seria articolelor despre ornamentele de Crăciun și Anul Nou.
Găsești primele două postări din serie aici și aici.
Dacă vrei să maschezi suportul bradului într-un mod artistic, iată ce poți face. Dintr-o bucată de mătase, tafta sau ce alt cupon de material textil ai, decupezi un cerc a cărui mărime o stabilești tu (eu am folosit 1 mp). Cel mai bine este să folosești un compas, dar dacă nu ai împăturești materialul (un pătrat) în 4 și încerci să elimini colțurile tăind în formă de semicerc pe margini.
Faci o tăietură pe raza cercului spre mjloc, unde decupezi puțin, cam cât să intre tulpina pomului de Crăciun în acel spațiu. Tivești toate marginile materialului pentru a nu se destrăma și decupezi dintr-un alt material, preferabil o culoare asortată, elementele decorative. Pe acestea le așezi întâi în locurile dorite, apoi, după ce te convingi că sunt bine poziționate, le lipești sau coși de suport. Câteva desene făcute cu pastă aurie vor spori efectul vizual al obiectului.
 

ornament Craciun
Foto: arhiva Practic
Coronițele chiar dacă sunt din materiale artificiale aduc prin coloritul lor atmosfera unică de sărbătoare. Nu se pot lăuda ele cu parfumul crenguțelor de brad, însă prezintă avantajul că pot fi refolosite an de an, unele chiar transformate în ghirlande.
Pentru ornamentul delicat din imaginile de mai jos am folosit 2 mini coronițe din sârmă și frunze textile, una simplă, alta cu bobițe roșii pe care le-am modelat împreună și le-am prins din loc în loc cu cârlige decorative, cu figurine Moș Crăciun și om de zăpadă. Aceste cârlige se pot improviza din unele comune, din lemn natur, vopsindu-le în roșu și pictând pe ele ori lipind decupaje din carton, placaj. Coronița este potrivită pentru ornamentarea unei uși de interior sau a mesei.
Seria de articole despre ornamentele de Crăciun și Anul Nou continuă. Citește-le pe toate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply