Să ne pregătim ornamente pentru Crăciun și Anul Nou (V)

0
ornament Craciun
Foto: arhiva Practic
Monica Viericiu Continuă seria articolelor despre cum pregătim ornamente pentru Crăciun și Anul Nou.
Primele două postări din serie le găsești aici și aici.
Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej să revezi rude sau amici vechi, iar ca să pui în valoare preparatele culinare cu care vrei să-i răsfeți, acordă atenție și felului în care organizezi și decorezi masa.
Încearcă să folosești șervete asortate cu fața de masă și cu farfuriile și strecoară printre pahare și tacâmuri câte un mic ornament care să dea culoare, să amintească de sărbătoare. Un trandafiraș de hârtie creponată rulată și dată cu puțină pastă aurie va  da șervetului simplu un aer aproape nobil. Pentru a pune în valoare un serviciu de masă alb, poți folosi o steaua Crăciunului decupată din hârtie roșie.
ornament Craciun
Foto: arhiva Practic
Dacă vrei să-ți impresionezi oaspeții, confecționează șervete de pus pe mijlocul mesei (tișlaifăre), deasupra feței de masă albe, din materiale lucioase, în tonuri de grena, albastru etc. pe care le poți lumina la final cu decorațiuni din panglici sau pastă decorativă aurie, arginitie.
Și inelele pentru șervete sporesc eleganța mesei. Pe acestea le poți confecționa din sulul de carton de la șervetele de bucătăre. Tai cartonul rondele de aproximativ 4 cm lățime, tai mătase, tafa sau alt material cât să acopere exteriorul și interiorul inelului, ungi cartonul cu adeziv de contact și materialul textil, aștepți puțin să se zvânte lipiciul, apoi atașezi pânza pe carton presând ușor, uniform. Suplimentar poți să legi pe exteriorul inelului o panglică decorativă sau să faci un model cu pastă aurie, argintie.
ornament Craciun
Foto: arhiva Practic
Caută și celelalte articole din seria de ornamente pentru Crăciun și Anul Nou. Toate sunt foarte interesante pentru pasionații de handmade, așa că nu le rata!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply