Izbucul Carașului (I)

0

Maria Radu, loc. Reşița, jud. Caraş-Severin
Dragi prieteni,
Vă scriu despre excursia organizată de 1 Iunie într-un loc unic în România, la Izbucul Caraşului, cu elevii de la Casa Gotha, din centrul „Copiii lui Iisus” al asociației caritabile „Sfinții Cosma și Damian”.
Centrul este responsabilitatea doamnei doctor Victoria Roșoagă ajutată şi de alți medici care cotizează lunar. Copiii aceştia sănătoşi şi frumoşi, selectați din familii nevoiaşe sau cu un singur părinte primesc aici după orele de şcoală o masă caldă, iar după prânz îşi fac temele supravegheați de cadre didactice care fac voluntariat, ca și mine, când este nevoie.
La plecarea în excursie, bucuria copiilor nu se poate măsura în cuvinte. Bucătăreasa le împarte pachețele cu mâncare, microbuzul a sosit, profesorii sunt radioşi şi nerăbdători. Se alătură grupului şi alți iubitori de drumeții, apoi ghidul turistic şi medici.
Şoseaua care ne duce la Anina traversează coline blânde, răsfățate de soarele dimineții. Ca președintă a Comisiei de femei din cadrul Ligii județene a pensionarilor din Caraş-Severin, sprijin toate inițiativele pozitive din comunitate şi județ. Când este vorba de copii acord mare atenție organizării. Pentru noi toți, ziua de 1 iunie 2017 va fi o zi memorabilă, vom vedea locul de unde izvorăşte Caraşul, râul nostru de suflet.

Izbucul Carașului
Foto: arhiva personală
De la Anina urcăm spre lacul Buhui. La cantonul ocolului silvic ni se face o scurtă informare asupra locului care trebuie respectat şi protejat. De la Buhui se porneşte pe drumul forestier, iar după un urcuş cu serpentine prin pădurea de fag și brad ajungem la Cantonul silvic Carneala. O pădure seculară de fag în amestec cu brad şi molid înconjoară cantonul ridicat în inima Munților Aninei, un adăpost în mijlocul codrului cu arbori semeți şi cu aer curat.
Facem cu toții un popas la canton înainte de a continua partea cea mai frumoasă a excursiei; drumeție pe o cărăruie ce duce până la izvorul râului Caraş.
Citește continuarea articolului aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply