10 tendinte in amenajare interioara pentru 2019

0

Tendințele în amenajarea interioară pentru 2019 sunt în acord deplin cu tendințele generale ale momentului. Sunt promovate materialele naturale, stilul simplu, formele geometrice – mai practice și mai ușor de combinat, stilul feminin, imprimeurile geometrice și cele florale, piesele de mobilier adaptabile și multifuncționale, culorile pastelate și luminoase, fluiditatea și exprimarea bucuriei pe care o aduce casa, ca loc central al familiei, cu toate ale ei.

În lista cu tendințe în amenajare interioară, materialele sustenabile, reciclate sau cele care provin din surse naturale, cât mai puțin tratate chimic, sunt vedete. Lemnul natur, iuta, ceramica, hârtia sunt elementele de bază. Toate aceste materiale naturale au darul de a face din atmostera din casă un loc cald, legat și dependent de natură.

Fiind deja un trend preluat din anii trecuți formele geometrice sunt pe val și în 2019. De la piese de mobilier simple, în linii drepte, ușor de asociat, de combinat și de adaptat la orice spațiu locuibil, la imprimeul cu forme geometrice toate se bazează pe aspectului ordonat, simplu și liniștit pe care îl oferă spațiului.

Culorile feminine de la rozul prăfuit, la bej și bronz sunt culorile de bază ale anului. Dacă ești în situația de a alege tonuri noi pentru casa ta, alege culorile calde, pastelate din gama de roz, caramiziu, bej și ocru pentru pereți și textile. Rozul tare, nuanțe puternice de albastru marin, verde intens sau galbenul solar și iute sunt cele mai bune alegeri pentru culori de accent. 2019 este un an colorat, cald și vesel.

Nu doar imprimeurile geometrice sunt o alegere bună anul acesta. Frumusețea și delicatețea imprimeurilor florale nu pot să cadă în desuetudine, astfel că aceste imprimeuri cu flori de toate culorile și de toate dimensiunile sunt o alegere perfectă. În plus este încurajata combinația între formele seci geometrice și veselia imprimeurilor florale.

Stilul boem este stilul anului. Boem înseamna neconvențional, dar în egală măsură firesc și normal, natural, uman, tolerant și open mind. Stilul boem permite bogația detaliilor, este relaxat și sincer. Stilul boem încurajazeă amestecul de vintage cu modern, lasă loc la punerea în valoare a pieselor vechi, a ideilor personale de amenajare.

Nu te sfii să agați poze vechi pe pereți, îndrăznește și combină piese de mobilier vechi (dacă au fost ale bunicii, cu atât mai bine), cu piese noi și ultra-moderne. Pune în valoare o carpetă veche pe perete și scoate din magazie lampadarul vechi.

Să trăiești într-un spațiu mic dintr-o zonă urbană presupune să alegi bine obiectele care te înconjoară, astfel încât acestea să se adapteze nevoilor tale. Piesele de mobilier devin tot mai orientate către un stil de viață dinamic, care necesită schimbări rapide. De aceea, anul acesta devin tot mai populare piesele de mobilier compacte, de dimensiuni reduse, care se bazează pe multi-funcționalitate și se adaptează ușor spațiilor mici, aducând și un plus de stil.

Textilele sunt elemente de decor așa cum nu au mai fost până acum. Pături, cuverturi, perdele și lenjerii de pat toate sunt elemente pe care trebuie să le alegi cu foarte mare atenție. Le poți asorta sau nu, pentru că anul acesta simpla abundență a textilelor va aduce un aer fresh casei tale.

Arta a câștigat tot mai multă popularitate în ultimii ani. Iar vestea bună este că nu există reguli atunci când vrei să îți organizezi un colț sau un perete cu tablouri acasă. Poți să așezi în rame fotografiile preferate împreună cu familia și prietenii sau mici opere artistice.

Decorațiunile metalice sunt vedetele momentului. Piesele de metal au fost apreciate dintotdeauna pentru că aduc strălucire și prospețime casei tale. Alege diferite sfeșnice, boluri, tăvi, rame pentru oglinzi sau casete metalice. Amestecă mai multe tipuri de metal pentru un efect interesant.

Citeste si:

Sursa foto: pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply