10 sfaturi pentru o viata eco

0

Cunoşti vorba “nu e uşor să fii verde”? De fapt, datorită descoperirilor contemporane şi a creativităţii, a devenit din ce în ce mai uşor să menţii o viaţă “verde”. Indiferent de motivaţia pe care o ai – fie că vrei să ajuţi mediul înconjurător, să îţi îmbunătăţeşti căminul sau doar să te simţi bine punându-ţi amprenta pe lumea înconjurătoare, sfaturile noastre sunt uşor de urmat şi te pot ajuta să transformi în realitate ţelul tău de a trăi o viaţă eco cu adevărat.

viata eco 1

 

1. Reciclează
Pare a fi la mintea cocoşului, dar din păcate adevărul trist este fiecare om produce între 1 şi 2 kg de deşeuri în fiecare zi. Făcând o prioritate din reciclare vei ajuta la micşorarea cantităţilor care ajung la groapa de gunoi.

2. Îngrijeşte-ţi spaţiul exterior al casei
O parte din înfrumuseţarea spaţiului din jurul casei poate însemna primirea vieţii sălbatice în curtea ta (păsări, etc). De exemplu, la amenajarea spaţiului din grădină sau livadă ia în calcul şi case pentru păsărele.

viata eco 23. Pune temporizator tuturor luminilor
Deşi este important să îţi luminezi cum trebuie casa, când laşi luminile aprinse fără un scop se consumă inutil multă energie. Cumpără-ţi câteva temporizatoare şi programează-le astfel încât luminile să pornească şi să se oprească exact atunci când trebuie.

4. Fă-ţi o grădină
Poate nu eşti cea mai ecologistă persoană din lume, dar planificarea şi îngrijirea unei grădini te poate face să apreciezi mai mult pământul şi planeta. Plantează câteva legume sau o mulţime de flori in timpul verii şi descoperă frumuseţea unui spaţiu verde doar al tău.

5. Alege stilul vintage
Faptul că optezi pentru lucruri second-hand – fie ele haine, mobilă sau accesorii pentru casă – nu numai că îţi reduce nivelul personal de consumerism, dar poate aduce o infuzie imediată de şarm şi caracter în casa ta.

6. Alege accesorii eco pentru casă
Când cauţi acele finisaje speciale pentru dormitorul pe care l-ai visat întotdeauna, o bucătărie contemporană sau o cameră de baie relaxantă, alege accesorii eco. Există în zilele noastre tot felul de accesorii de calitate create folosind numai materiale ecologice.

7. Fă-ţi singură compostul
Crearea de compost poate că nu este cel mai apreciat subiect de discutat la masa de seară, dar este un pas important spre o viaţă eco. Plus, dacă îţi creezi colţul tău de curte dedicat compostului îţi poţi îngriji mai bine grădina de legume şi flori şi poţi de asemenea să îţi micşorezi costurile cu fertizilarea primăvara.

8. Repară, nu înlocui
Deşi poate fi extrem de tentant să arunci o masă deteriorată, o canapea ruptă sau un raft de biblioteca decolorat, atunci când alegi să repari un obiect în loc să îl înlocuieşti cu altul nou iei o decizie mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Pe lângă faptul că te ajută să eviţi generarea de şi mai mult deşeu, repararea unui obiect creşte ataşamentul tău faţă de el şi cu timpul poate transforma un banal obiect într-o moştenire de familie.viata eco 3

9. Redu la maxim deplasarea cu maşina
Lasă-ţi maşina în garaj şi mergi mai des cu transportul în comun, mergi împreună cu alţi amici cu o singură maşină sau foloseşte-ţi bicicleta pentru deplasările pe distanţe scurte. Şi mai bine: mergi pe jos ori de câte ori ai ocazia. Avantajele? Un drum cu rezultate bune pentru sănătate (mersul pe jos este sănătos!) şi fără poluare!

10. Ţine-o tot aşa!
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face cineva atunci când doreşte să treacă la un stil de viaţă ECO este să nu se dea bătut foarte uşor. Nu te aştepta ca totul să decurgă perfect din prima şi familia ta să devină 100% “verde” peste noapte. Concentrează-te pe câteva obiective importante – precum crearea unei grădini sau reciclarea periodică – şi ocupă-te doar de aceste obiective o perioadă, înainte de a adăuga şi altele.

Cu timpul toate aceste acţiuni vor începe să devină obiceiuri, iar tu vei ajunge să duci o viaţă complet eco. Mult succes!

Sursa: www.styleathome.com

Sursa foto: www.freedigitalphotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply