10 sfaturi pentru bucatarie

0

Inainte de a-ti moderniza sau cumpara o bucatarie noua, ai grija la cateva sfaturi culese de la specialisti.

1. Ai grija cum alegi sa fie deschiderea usilor dulapurilor, ca sa nu se loveasca de alte elemente din camera.
2. Castigi spatiu si iti va fi mai usor la curatenie daca vei cumpara electrocasnice incorporabile.
3. Evita sa pui chiuveta imediat langa plita. Lasa intre plita si chiuveta un spatiu de minimum 80 cm.
4. Niciodata nu pune plita sau aragazul in dreptul ferestrei. Daca e langa fereastra, ai grija ca aceasta sa nu se deschida in dreptul plitei. Curentul de aer iti va stinge flacara.
5. Intre hota si plita trebuie sa fie minimum 75 cm si maximum 90 cm. Intre corpurile de jos si cele suspendate, distanta trebuie sa fie de 45-50 cm.
6. Nu se pun prize imediat langa sau deasupra plitei de gatit sau a chiuvetei.
7. Daca va puneti chiuveta in fata ferestrei, aveti grija ce fel de baterie alegeti si unde o montati, ca sa puteti deschide complet fereastra.
8. Alegeti o masina de spalat mica. Altfel, va trebui sa asteptati mereu sa se umple ca sa o puteti folosi la capacitate maxima.
9. Pentru dreptaci, in bucatarie se pun corect de la stanga la dreapta: frigider, blat de depozitare (dedesubt, optional, masina de spalat vase), chiuveta, blat de lucru si plita de aragaz. La fel, pentru stangaci de la dreapta la stanga.
10. Daca bucataria nu este organizata pe o singura latura, ideal este ca intre frigider, chiuveta si plita sa se formeze un traseu in forma de triunghi. Atentie cum se deschide si usa frigiderului, ca sa va fie comod.

Articol publicat in revista Casa si gradina, septembrie 2011

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply