10 idei sa reciclezi dopurile de vin

0

Dopurile din pluta de la sticlele de vin pot deveni utile in situatii in care te astepti mai putin.

1. Poti realiza o plinta pe care sa o atasezi la baza peretilor din casa. Tot ce trebuie sa faci este sa lipesti dopurile intre ele unul langa altul si sa le nivelezi. Apoi le poti fixa cu ajutorul unor cuie.
2. Cutitele care se zgarie usor pot fi curatate cu ajutorul unui dop de pluta inmuiat in detergent de vase. Este mai putin abraziv decat un burete din sarma sau plastic, dar la fel de eficient.
3. Stiai ca poti obtine mulci pentru gradina ta din rumegusul de la dopurile din pluta? Nu trebuie decat sa le sectionezi pentru ca la fiecare taiere sa obtii rumegus.
4. Infasoara in jurul unui dop din pluta putin glaspapir si vei obtine un dispozitiv numai bun de razuit zonele greu accesibile.
5. Taie un dop din pluta pe jumatate in lungime si lipeste-l cu adeziv de colturile tablourilor, astfel incat sa se echilibreze atunci cand le atarni pe perete.
6. Lipeste mai multe dopuri unul langa altul si asaza un rand intr-un sertar. Depoziteaza apoi cutitele cu lama intre dopuri pentru a le pastra curate si ascutite.
7. Pluta poate fi modelata in asa fel incat sa incapa sub o usa care nu sta deschisa. 
8. Taie dopurile in feliute rotunde si lipeste-le in interiorul sertarelor si dulapurilor cu usi, pentru a evita zgomotul facut de mobilier cand inchizi usile sau sertarele.
9. Gaureste un dop in mijloc, pe lungime. Il poti astfel folosi pentru a proteja varfurile ascutite ale diferitelor unelte din casa sau pentru gradinarit.
10. Dopurile de pluta imbibate in alcool pot aprinde foarte usor un foc in semineu sau la gratar.

Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply