10 capcane ale unui apartament aflat într-un bloc vechi

0

Un apartament într-un bloc vechi are avantajele sale. Prețul este mai mic, poate fi găsit în zone centrale sau semi-centrale, aproape de principalele rute de transport în comun și este, spre deosebire de multe apartamente noi din zonele dezvoltate la marginile orașelor, racordat la utilitățile orașului. Iarna, drumurile sunt deszăpezite, inundațiile de la ploi sunt rare, iar centrele comerciale importante sunt la o distanță rezonabilă. Dar tocmai unul dintre avantajele expuse mai sus, prețul mai mic, vine și cu o serie de probleme ascunse la prima vedere cumpărătorului.

Cele 10 capcane ale unui apartament într-un bloc vechi:

  1. Pereții

În cele mai des întâlnite cazuri, prima investiție pe care un cumpărător trebuie să o facă într-un apartament vechi este în pereți. Petele de umezeală, probabil de la inundații mai vechi, dar și cele de mucegai pot fi mari bătăi de cap pentru un nou proprietar. Dacă te-ai trezit într-o astfel de situație, trebuie să știi că sunt nenumărate soluții care îți arată, pas cu pas, simplu și eficient, cum scapi de mucegaiul din casă, una dintre cele mai neplăcute probleme, alături de igrasie. E important de realizat că acestea nu reprezintă numai o problemă estetică, ci și una de igienă.

  1. Instalațiile sanitare sunt vechi

Degeaba investești sume importante pentru un mobilier de baie nou și spectaculos, dacă țevile sunt aceleași din ziua în care blocul a fost ridicat în urmă cu 30, 40 sau chiar 50 de ani. Fă un efort și verifică toată instalația sanitară din casă. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca mobila nouă din apartament și parchetul să fie distruse de o inundație.

  1. Instalația electrică trebuie reverificată și îmbunătățită

Cheamă un electrician priceput și verifică prizele și toate contactele din apartament. Nicio priză nu trebuie să atârne afară din perete și nu trebuie să existe cabluri rebele prin casă, neizolate. Nu ignora acest aspect, pentru că ți-ai putea pune atât propria siguranță în pericol, cât și pe cea a vecinilor tăi.

  1. Eficiența termică e scăzută

Dacă blocul nu este izolat termic, iernile ar putea fi destul de dificile într-un apartament vechi. Geamurile termopan pot fi o soluție, dar nu suficientă pentru a rezolva întreaga problemă.

  1. Mirosul neplăcut

Unele apartamente vechi pot veni la pachet cu un miros neplăcut, de canal, de care nu poți scăpa, un motiv pentru care unii cumpărători aleg să caute mai departe și alte opțiuni. Acest tip de miros vine pe gurile de scurgere ale chiuvetelor din baie și bucătărie.

  1. Încălzirea e centralizată

Majoritatea apartamentelor vechi încă mai sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire. O schimbare necesită atât drumuri până la furnizor, cât și o investiție incomodă. Un avantaj al unei astfel de schimbări ar putea fi recuperarea investiției în timp, prin facturi mai mici, în funcție de consumul propriu.

  1. Fără loc de parcare

În timp ce multe blocuri noi sunt construite cu locuri de parcare suficiente pentru locatari, blocurile vechi nu dispun de așa ceva, astfel că, în cazul în care ești șofer, va trebui să mergi la noroc în fiecare zi. Potrivit Evenimentului Zilei, numai în București sunt înmatriculate, în 2017, 1,9 milioane de mașini, în timp ce numărul locurilor de parcare se ridică la aproximativ 190.000. Spre deosebire de zonele rezidențiale noi, avantajul unui bloc cu vechime este poziția mai bună în oraș și mai aproape atât de centru, cât și de un mijloc de transport în comun.

  1. Lifturile sunt vechi

Un aspect care nu ține de confort, ci mai mult de siguranță. Mai mult, majoritate lifturilor vechi sunt și de dimensiuni reduse, astfel că va fi dificil să urci cu bicicleta și destul de incomod cu un cărucior pentru copil. E important să te asiguri la administrație că liftul sau lifturile din bloc sunt verificate la termen.

  1. Spații inutile

Mulți proprietari care aleg să își cumpere un apartament într-un bloc vechi preferă să refacă desenul locuinței, pentru a servi mai bine nevoilor fiecăruia. Construite într-o altă eră, cu alte nevoi într-o familie, nu toate apartamentele din blocurile vechi mai pot fi considerate compartimentate eficient în prezent.

  1. Alte investiții

Un apartament vechi poate însemna și alte cheltuieli destul de importante. De la o centrală termică și aer condiționat, până la parchet, gresie și faianță. Toate acestea trebuie luate în calcul în cazul achiziționării unei astfel de locuințe.

Care sunt cele mai frecvente probleme cu care tu te-ai confruntat într-un apartament aflat într-un bloc vechi?

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright By krsmanovic

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply