”Aspiratorul din mare”, premiat de ONU

0

Proiectul ”Vac from the sea” a avut ca principal obiectiv cresterea gradului de constientizare despre deficitul global de plastic reciclat.

Compania de electrocasnice Electrolux a primit un premiu din partea Organizatiei Natiunilor Unite, in colaborare cu Asociatia Internationala de Relatii Publice pentru proiectul ”Vac from the Sea”. In cadrul aceleiasi ceremonii, proiectul s-a remarcat si la categoria ”Comunicare Corporativa” si a castigat si premiul Efes Group.
Aspirator din mare
Prin implicarea in proiectul ”Vac from the sea” (Aspirator din mare), Electrolux si-a propus sa produca aspiratoare fabricate 100% din material reciclat. Asa cum spune si numele proiectului, plasticul a fost in mare parte colectat din mare si oceane. Momentan, exista un deficit de plastic reciclat de calitate superioara, motiv pentru care au fost create cateva aspiratoare in editie speciala. Actiunea de colectare a plasticului s-a desfasurat in Hawaii (SUA), Insulele Phi Phi (Thailanda), St Cyr-sur-Mer (Franta) si Sotenas (Suedia). 
Plastic din oceane
Plasticul aruncat in oceane ajunge sa polueze apele acestora. ”Stiati ca in fiecare an sunt produse 260 de milioane de tone de plastic, dar doar 5% din acest total este reciclat? Sau ca cea mai mare parte din cantitatea de plastic gasita in Pacific are culoarea alba sau albastra, din cauza faptului ca pestii mananca bucatile de plastic rosii, crezand ca sunt de fapt, mancare? Cu <<Vac from the Sea>> putem ajuta la cresterea gradului de constientizare referitor la motivul pentru care trebuie sa avem grija de plasticul deja existent”, a declarat Niklas Melin, Product Marketing Manager Small Appliances, Electrolux.

Sursa si foto: PR

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply