Mergi înapoi   Casa-Gradina forum > Amenajari > Stiluri si idei de amenajari

Răspunde

Optiuni subiect Moduri de afișare
Vechi 02.12.2009, 11:16:28
editor editor nu este conectat
Member

Inregistrat: 04.09.2008
Exclamation Castiga un brad natural complet decorat

Scrie aici o poveste, intamplare, ceva frumos care iti aminteste de Craciun si poti castiga un brad natural complet decorat oferit de Brazidecraciun.ro

Vom premia cea mai originala poveste!
Raspunde cu citat
Vechi 02.12.2009, 11:57:30
mihaelar63 mihaelar63 nu este conectat
Senior Member

Inregistrat: 04.11.2009
Implicit

Gandul ma duce duios si cu zambetul pe buze undeva departe in timpul si spatiul de basm al copilariei.Ne pregateam de colindat caci e ziua de ajun ,eu mai ales ca aveam si cojocel nou +straita necesara nucilor ,merelor si pupezelor ce le capatam [colacei care aveau ochi din 2 boabe de fasole]. Ei ce pupeze mai facea lelea Florica !!! Colindam : ,,rasuna bland spre seara al clopotelor cant, caci vine , vine iara' Hristos pe acest pamant '', Apoi ii multumeam frumos cu o colinda numita ,,multamita"-de genul ,,sade ursu' pe butuc , da-mi colacu' ca ma duc '' sau ,,ma uitai pe ferestruica si vazui pe doamna tuica si pe domnu ' carnat , tot din alea sa ne dati ''.Prima si cea mai importanta halta era la gestionarul de la cooperativa[magazinul satesc]caci se stia ca primii colindatori primesc de la el 100de lei ,da' nu asta ne tenta pe noi ci cele 2 portocale care acum 40 de ani erau niste obiecte minunate si nemaivazute ptr noi.Asa ca luam pieptis dealul cel mai inalt din sat ,alunecam ,ne imbrinceam ,ne bulgaream si imbujorati cautam sa ajungem primii la badea Nica sa ne luam trofeul :PORTOCALE!!! Veselie ,clinchet de glasuri de copii si nepoti, pace in suflet in mijlocul celor dragi, va doreste Craciun fericit!!! - mihaela.r.

Ultima editare de mihaelar63 : 02.12.2009 13:01:12. Motiv:
Raspunde cu citat
Vechi 02.12.2009, 12:40:12
alinadea alinadea nu este conectat
Junior Member

Inregistrat: 02.12.2009
Implicit

De cate ori ma gandesc la Craciun imi aduc aminte de copilarie, de vacantele de iarna petrecute la bunici, cand ne strangeam la sanius, cand mergeam la colindat.Imi aduc aminte si acum cu emotie de seara de ajun cand, desi era frig si zapada mare, induram toate astea cu bucurie pentru a merge sa colindam, sa primim covrigi.Impodobitul bradului si asteptarea lui Mos Craciun era un alt moment plin de incarcatura emotionala, cand atat eu cat si bunica primeam cate un cadou sub brad.Tare mult mi-as dori sa reusesc sa il fac si pe copilul meu sa astepte Craciunul cu tot atata emotie si sa isi aminteasca peste ani cu tot atata drag.
Craciun Fericit tuturor!
Raspunde cu citat
Vechi 02.12.2009, 13:51:11
ANDUTA82 ANDUTA82 nu este conectat
Junior Member

Smile poveste de craciun

...cum am putea uita unicele si incomparabilele sarbatori petrecute in sanul familiei?!...
de mici eu si fratii mei (eram 3) am fost invatati ca familia unita e imbatabila si impreuna suntem invincibili;...
cum as putea uita de emotiile care inundau atmosfera Craciunului. Totul incepea cu lasarea Postului urmata de "repetitiile" de colinde la care asistam impreuna cu alti copii de prin vecini.Apoi sosirea neasteptata a ajunului, o minunata si incarcata zi in care de atita treaba ne impiedicam unii de altii prin bucatarie , ajutand-o pa mama la gatit si ornat prajituri ori salate...gandul imi aminteste cu o oarecare emotie de clipele ne neuitat petrecute cu mama... frumoase clipe pe care nu le voi uita niciodata; Mama mea nu mai e printre noi dar eu o port mereu in gandul meu dar mai ales in preajma sarbatorilor de iarna.

Cum as putea uita vocea calda a mamei care ne ruga s-o ajutam la treburile casei, grabita sa termine sarmalele ale caror miros imbatau strada...ori cozonacii incarcati cu rahat si nuca facuti in casa de nu mai puteai sa rabzi sa nu-i gusti.. sau salatele minunat ornate de mama de-ti lasau gura apa , dar din lipsa de timp nu le puteai gusta...;ori ouale mozaic pe care le faceam impreun cu sora mea de sfirseam" batindu-ne" cu creme...sau maioneza care vesnis - se taia mamei , rugandu-ma pe mine s-o fac, si o faceam inantata;
totul in jur imi aminteste de mama...
cind rostim Craciun gandul nostru al tuturor ne duce la copilarie, la familie si la minunatele sarbatori petrecute cu ai nostrii.
Fiind copii ne incanta sa impodobim bradul; o faceam mereu in ziua de 22 deoarece fratele meu isi serba ziua de nastere...eram incantati de aceasta zi; imi amintesc cu drag ca se intimpla de multe ori sa intru in camera "din fata" cum se zice la tara unde era frig, acolo nu faceam foc, si savuram mirosul bradului natural si rosteam colinde de uitam ca era frig;
In ziua de ajun fiecare aveam cite o sarcina data de mama; tata se ocupa dis de dimineata de lemne si aprindea focul in soba, pentru a fi cald si bine de stat in casa;totul era fantastic. parca aud si acum zgomotul lemnelor care pocneau in soba...
"minunate zile...mi-e dor de voi!."
Ma incanta sa retraiesc parca acele magnifice zile pe vremea carora pentru noi copii raul nu exista sau nu stiam de el, mama protejandu-ne mereu;Imi amintesc cu placere nerabdarea cu care asteptam zapada care nu se lasa asteptata.In spatele casei, jos avem o balta care odata cu inghetul era plina de copii la patinat; eu ma impiedicam mereu nu reuseam sa merg pe patine, nici azi nu stiu, imi aduc aminte de vinataile pe care le aveam in incercarile esuate de a invata sa patinez.
Asa ca inainte de a merge la colinat toti, era regula, faceam baie, ne imbracam si plecam la colindat.
minunate si fantastice zile;
va multumesc pentru ca m-ati reamintit de copilarie;
Raspunde cu citat
Vechi 02.12.2009, 13:59:07
caty caty nu este conectat
Member

Inregistrat: 29.09.2009
Implicit

A fost odata ca niciodata o copila. Iubea iarna si mai ales luna decembrie cand primea de 2 ori cadouri de Mos Nicolae si de Mos Craciun. Iubea tot ce era legat de Craciun: zapada, impodobitul bradului, vacantele la bunici cand pleca la colindat si se intorcea cu buzunarele pline si ragusita de atata urat..., serile calde cand bunica scotea cozonacii din cuptor.
Incepand cu 1 decembrie iubesc emotiile ce mi le dau aceste sarbatori, iubesc amintirile ce mi le-a oferit copilaria, si mi-e dor de acele vremuri; incerc sa le retraiesc alaturi de cei mici ce suna la usa mea si canta cu acele glasuri cristaline colindele vechi, romanesti.
Imi doresc sa reusesc sa ii dau si copilului meu acele emotii de fericire ce mi le aduce sarbatoarea Craciunului.
Va doresc tuturor sa aveti un Craciun fericit, alaturi de cei dragi; sa va indeplineasca Mosul cele mai frumoase vise!

Ultima editare de caty : 02.12.2009 14:01:09. Motiv:
Raspunde cu citat
Vechi 02.12.2009, 14:10:58
kandra kandra nu este conectat
Member

Inregistrat: 30.11.2008
Implicit Spirit al Craciunului

Craciunul este o sarbatoare de familie, alaturi de colinde autentice, traditionale, specialitati specifice acestei sarbatori, reintalnirea si adunarea in jurul mesei alaturi de toti cei dragi, invatand sa fim generosi, buni, aproape celor dragi noua, tuturor, cinstind si sarbatorind Nasterea Domnului, pretuind mesajul ei.
Locuiam la tara si aveam inca doi frati mai mici. Mama era casnica, tata era cioban iar noi aveam grija sa invatam carte si sa o mai ajutam pe mama prin curte cu animalele, cu gradinaritul. Nu eram o familie instarita, insa din ‘64 pana cand am plecat din casa parinteasca am avut Craciun ca-n povesti, asa cum nu am mai avut apoi si nu voi mai avea niciodata, poate… Mergeam cu unchiul meu la cumparaturi si cumparam imbracaminte si incaltaminte pentru cei de acasa, jucarii pentru fratii mei si diverse carti cu cateva zile inainte de Craciun. Era mare lucuru sa mergi la cumparaturi in Unirii pe vremea aceea, mai ales ca veneam din provinicie, de la tara, dar era minunat si eu eram cea mai rasfatata, fiind cea mai mare, fratele mai mic al tatalui meu ma rasfata si ma iubea ca pe fata lui. Veneam acasa, apoi chiar in Ajun tata taia porcul, eveniment la care participa tot neamul la pomana porcului cu tuica fiarta si voie buna. Impodobirea bradului in ritm voios de colinda ma binedispunea si ma facea fericita pana in adancul sufletului si ajutam pe mama la asezarea mesei cu bucate care mai de care, caci multumesc Domnului, nu am dus lipsa de nimic in toata copilaria mea. Seara ne adunam in familie si cei mari stateau si ascultau colindele noastre, a tuturor copiilor, caci imi erau alaturi si fratii si verisoare si veri… An de an Craciunul in familia mea era ceva magic si de neuitat, nu exista ranchiuna si invidia din zilele astea, eram o familie mare si unita.
Spiritul Craciunului este o stare pe care o simteam la acea vreme cu sufletul meu de copil si inca o simt si acum, cand sunt mama si bunica; imi intra in casa si in suflet, imi da putere de a ierta si de a merge mai departe….
Cadoul cel mai de pret pe care il primesc an de an este linistea, bucuria familiei mele si amintirea draga a acelora ce nu mai sunt…
Raspunde cu citat
Vechi 02.12.2009, 15:09:56
karmen karmen nu este conectat
Junior Member

Inregistrat: 02.09.2009
Implicit Magia Craciunului

Fiecare Craciun are ceva deosebit, iar personele cu care intampini aceasta minunata sarbatoare au si ele un loc aparte in inima ta. Anul trecut a fost cel mai frumos Craciun din viata mea, colindatori, un brad frumos impodobit, aroma sarmalelor si a turtei dulci abia scoasa din cuptor imbiau casa…….noua noastra casa in care ne-am mutat cu putin timp inainte si pe care am impodobit-o de sarbatoare cu ghirlande multicolore si multe luminite una mai stralucitoare ca alta. Cel mai frumos Craciun dupa parerea mea este acela pe care il petreci impreuna cu familia, iar in familia noastra inainte cu o luna de marea sarbatoare a Craciunului a mai venit pe lume un membru si anume iubitul meu copilas, un copilas mult asteptat care in ziua Craciunului a implinit prima luna din viata lui. Am asteptat toti trei colindatorii care vesteau nasterea Mantuitorului si pe care i-am primit cu mare drag si i-am servit cu un pahar de vin fiert si turta dulce. Mos Craciun nu s-a lasat asteptat prea mult, a venit cu sacul plin cu daruri pentru mezinul familiei. Poate majoritatea persoanelor nu cunosc legenda lui mos Craciun de aceea o sa o postez eu aici„Legenda crestina spune ca Iosif si Maria, ajunsi la casa lui Craciun, au cerut adapost. Mosul era un om hain si i-a alungat. Sotia lui cu inima buna, s-a ascuns de Craciun si i-a adapostit pe cei doi in grajdul cu dobitoace. Pedeapsa Mosului Craciun n-a intarziat si femeii i-au fost taiate mainile. Printr-o minune, Craciunita a fost vindecata de Fecioara Maria. Craciun a fost marcat de cele vazute, devenind un om blajin si plin de mila. De atunci, in fiecare noapte de Craciun, pe vreme rea, isi ispaseste pacatul si strabate pamantul in lung si-n lat, pentru a aduce o bucurie copiilor.„ mie mi s-a parut foarte interesanta.
Raspunde cu citat
Vechi 02.12.2009, 15:39:14
adelinapaun adelinapaun nu este conectat
Junior Member

Implicit Dorinta devenita realitate :)

Craciunul este si pentru mine sarbatoarea preferata; povestioara mea nu se va intoarce cu mult timp in urma ci doar cu un an.
Sunt o tanara doamna adica m-am casatorit anul acest in mai; in urma cu un an eu si sotul meu speram sa ne putem muta in apartamentul nostru si sa petrecem Craciunul la noi acasa. Amandoi ne imaginam ca vom impodobi bradul in timp ce ascultam (sau cantam) colinde, ca vom gati impreuna mancaruri gustoase la noi acasa.....ei bine cu toate eforturile noastre nu am reusit sa finalizam amenajarea apartamentul la timp......constructorii din zilele noastre nu se tin de termenele stabilite. Ne-am dat seama ca nu va fi in totalitate cum am visat noi asa ca ne-am gandit la un plan de rezerva .
Asa ca ne-am facut rost de o saltea, asternuturi, plapuma, 2 scaune pliante,o masa plianta, o aeroterma, tacamuri si 2 farfurii si le-am dus in sufrageria apartamentului nostru aflat inca in santier.
In ajunul Craciunului am primit un brad frumos din partea parintilor mei, am mers la cumparaturi pentru decoratiunile necesare bradului nostru si ne-am intors la apartament hotarati sa facem ca dorinta noastra de a petrece Craciunul "acasa" sa fie cat mai aproape de adevar. Zis si facut: un casetofon micut ne-a incantat cu colinde frumoase in timp ce noi impodobeam bradul, aeroterma noastra isi facea treaba-deci aveam si caldurica, ne-am pregatit locul de dormit , apoi am plecat cu prietenii nostri la colindat.
Dupa ce am vestit apropiatilor nostri ,prin colinde, vestea Nasterii Domnului ne-am intors amandoi acasa la bradutul nostru cel frumos impodobit. Am ciocnit un pahar de vin rosu si ne-am strans in brate in casuta noastra.
A fost cu siguranta una din sarbatorile de Craciun pe care nu le voi uita niciodata.
Sa avem cu totii Sarbatori cu bucurie!

P.S. anul acesta suntem acasa la noi dar nu mai avem santier
Raspunde cu citat
Vechi 02.12.2009, 16:17:07
mihaleaioana mihaleaioana nu este conectat
Junior Member

Implicit poveste de Craciun

Sub cetina verde de brad, aroma de Craciun, sub fulgii care-n pace cad, si rugaciuni ne spun, un mic copil cu ochii mari, statea si astepta, privind in zare undeva, privirea ii sclipea, un biet copil cu soare-n ochi cu buze rosii tremurande, ce astepta cuminte foc, minuni de nu stiu unde ! Dar zarea alba larga e, si frigul se-nteteste, in jurul lui doar vantul sec in soapte povesteste. Iar fulgii mici si jucausi ii canta un colind, sunt ingeri firavi ce danseaza in hora se tot prind, dar copilasul este trist, caci nimeni nu-i cu el, doar un catel prin nea fugind, il bucura nitel. Pe micul chip prea abatut, cu bucle ca de aur, ce-n ochi, mici indoieli ascund, si-n suflet un tezaur, un gand umbreste a lui chip, copil nascut din vise, avand in suflet aripi largi spre zbor mereu deschise, dar singur e, cine sa-i spuna, ca astazi e Craciun, ca-n iarna asta chiar de-i singur un Mos este pe drum ? Si-atunci trimite Doamne ingeri, in ochi inlacrimati, si fa iubirea sa incalzeasca pe cei infrigurati, nici un copil sa nu stea singur in seara de Craciun, asculta-mi rugamintea Doamne si fa minuni acum ! Si da-i raspuns la intrebari, unui micut copil, sa simta cum un Mos Craciun pe geam intra tiptil, si bucuria sa-i sclipeasca in ochii inocenti, macar un vis sa -nlocuiasca acei parinti absenti !
Raspunde cu citat
Vechi 02.12.2009, 17:04:18
Oanaa Oanaa nu este conectat
Senior Member

Inregistrat: 08.10.2009
Smile Senzatii, bucurii, amintiri....

Voi incepe spunand ca am citit scrisoarea catre Mos Craciun a lui Mihai Morar din revista dvs. si m-am regasit total in cele cateva randuri ale lui.

Pentru mine Craciunul inseamna acele mirosuri placute care s-au intiparit in memorie si pe care le apreciez inca la fel de mult si pe care le caut cu infrigurare de atunci. Mirosul puternic de brad verde, pe care il tineam in balcon pana in Ajun, la care ma duceam in fiecare dimineata sa il salut si il intreb daca nu ii este frig, sa ii pun apa in vasul in care se odihnea, chiar daca uneori apa o gaseam inghetata si sa il asigur ca va fi impodobit frumos.

Craciunul inseamna mirosul de turte cu nuca innobilata cu esenta de rom, mirosul de turte cu julfă (sămânță de cânepă) a caror poveste o ascultam in fiecare an de la tata, care ne spunea ca turtele sunt, de fapt, scutecele lui Iisus. Nu mancam alte dulciuri la Craciun pentru ca acestea se pot savura doar o data pe an, pe cand o alta prajitura o poti manca oricand. Sa nu uit de inconfundabilul gust de chișcă, pe care la început îl detestam, dar apoi am ajuns sa il apreciez.

Craciunul inseamna pentru mine nerabdarea de a veni Ajunul ca sa putem imbodobi cu tata bradul, in timp ce mama mai aranja ultimele lucruri la bucatarie; nerabdarea din dimineata de Craciun, de a sta cu totii la masa, linistiti si fericiti ca suntem impreuna (asta apreciez mai mult acum, pentru ca viata te duce in locuri in care nu visai si nu intotdeauna ajungi sa te intalnesti cu toti cei dragi langa care ai crescut si care te-au crescut).

Craciunul inseamna emotia colindelor. Ne placea sa primim copiii sa ne colinde cu traditionalul "Domn, Domn sa - naltam" si care se grabeau sa ajunga la sfarsit pentru ca mai aveau atatea case de umblat si care uneori isi mai dadeau ghionturi si mai scapau un hlizit (care pe mama o deranjau uneori - colindul e colind, nu moment de ras aiurea...dar tot se bucura de glasurile si urarile lor). Si colindele lui Hrusca, ale caror versuri le-am invatat de la an la an, care ma infioara de fiecare data si la care plang in ultimul timp (nu stiu de ce....de nostalgie, bucurie, dor, emotie...).

Imi amintesc de minunatele si unicile flori de gheata de pe geamul de la balcon, pe care stateam si le admiram si ma intrebam cum poate gerul sa faca asa ceva, ce tipar foloseste..... Si pe care le mai scrijeleam usor cu unghiuta ca sa vad dincolo de ele.

Craciunul si perioada din preajma lui inseamna obraji imbujorati si respiratie alerta datorita faptului ca am urcat de nenumarate ori dealul de langa bloc ca sa ma dau cu sania cu vecinii; inseamna curaj nebunesc, pentru ca astazi nu m-as incumeta sa mai cobor panta abrupta a acelui deal....Inseamna zapada ce scârțâie sub cizmulițe si placerea de a o provoca si ingeri pe care noi ii coboram din cer in zapada, dand din maini si din picioare in oceanul de nea care se intindea la picioarele noastre.

Craciunul inseamna familie, senzatii, emotii, bucurii, amintiri; toate laolalta.

Ma bucur ca am putut citi despre amintirile si emotiile altor persoane; toate sunt pretioase si reprezinta o parte din noi. Voi intra zilnic sa citesc poveștile altora care vor vrea sa ni le impartaseasca.

Ultima editare de Oanaa : 02.12.2009 18:34:54. Motiv:
Raspunde cu citat
Răspunde

Optiuni subiect
Moduri de afișare

Reguli de postare
Nu poti deschide subiecte noi
Nu poti raspunde la mesaje
Nu poti posta atasamente
Nu poti modifica mesajele tale

Codul VB este Activ
Emoticonul este Activ
Codul [IMG] este Activ
Codul HTML este Inactiv

Mergi la ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:36:36.

Contul tau

image

Newsletter

image