Fertilizeaza plantele cu apa in care fierbi legumele

Otilia Ignat, 11 July 2013

Fertilizeaza plantele cu apa in care fierbi legumele. Nu-i asa ca nu te-ai gandit ca unele din “deseurile” produse in bucatarie pot sa fie folosite pentru a fertiliza plantele din gradina sau pe cele din ghivecele din casa?

Fertilizeaza plantele cu apa in care fierbi legumele.

Prin fierbere in apa multe dintre alimente lasa o parte din nutrienti in apa, iar aceasta apa racita, poate sa fie excelenta pentru plantele tale, functionand ca un fertilizator natural.

Daca iei in calcul acest mod de reciclare trebuie sa stii ca este foarte important sa nu adaugi sare in apa respectiva, pentru sarea nu prieste plantelor, oricare ai fi acestea.

Citeste si: Cum se obtine compostul

Apa in care fierbi ouale este bogata in calciu, asa ca fertilizeaza plantele de gradina cu aceasta apa si mai ales pe cele iubitoare de calciu. Apa de la oua este buna pentru rasadurile de rosii si vinete, pentru plantele aromatice si pentru marea marea majotitate a plantelor perene.

O alta solutie este sa pui cojile de la oua in apa si sa le lasi 48 de ore. Apa preia calciul din coaja oualelor, dar si alte minerale utile. Coaja de oua poate sa fie fin pisata si presarata la radacina plantelor. Mai departe are grija Mama-Natura.

Citeste si: 4 sfaturi pentru ingrijirea peluzei

Apa in care fierbi spanacul este ideala pentru plantele care au nevoie de fier si de un sol alcalin. Practic toate plantele din gradina vor fi fericite pentru o apa cu tenta verde. Tot la plantele tale poti sa pui si apa in care fierbi broccoli si mazare. Aceste ape aduc o doza buna de potasiu, pentru care plantele vor fi recunoascatoare.

Apa in care fierbi pastele sau cartofi trebuie neaparat sa ajunga la flori. Amidonul din acestea este binevenit pentru toate plantele si este un veritabil ingrasamant natural, perfect mai ales pentru plantele din ghiveci.

Sursa: rd.com

Categorii: Grădina Tips & Tricks

Comentarii